Κόσμος

Απάτησε τη γυναίκα του και κατηγορεί εταιρεία μεταφορών… γιατί της το «αποκάλυψε»

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ, διεκδικεί ένας Γάλλος από την αμερικανική εταιρεία μεταφορών Uber, επειδή, σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε, επέτρεψε στη σύζυγό του να ανακαλύψει ότι την απατούσε.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα ενός προβλήματος στο λογισμικό της εφαρμογής που διαθέτει η Uber στους πελάτες της, προσέφυγε σε βάρος της εταιρείας σε δικαστήριο της Γκρας, στη νοτιοανατολική Γαλλία.
Σύμφωνα με την αγωγή, οι ενημερώσεις για τις μετακινήσεις του, που συνέχισε να στέλνει η εταιρεία, κίνησαν τις υποψίες της συζύγου του. Συγκεκριμένα, ο ενάγων είχε ενεργοποιήσει την εφαρμογή της Uber στο κινητό τηλέφωνο της συζύγου του για να καλέσει ένα ταξί. Όμως ακόμη και όταν αποσυνδέθηκε, το τηλέφωνο συνέχισε να λαμβάνει ενημερώσεις από την Uber.
«Ο πελάτης μου έπεσε θύμα ενός προβλήματος στο λογισμικό της εφαρμογής. Δίνεται η δυνατότητα της αποσύνδεσης, όμως στη δική του περίπτωση δεν έγινε αποσύνδεση και το πρόβλημα του προκάλεσε ζημία στην ιδιωτική ζωή του» υποστήριξε ο δικηγόρος του επιχειρηματία Νταβίντ-Αντρέ Νταρμόν.

 
Δημοσιογράφοι της εφημερίδας Le Figaro πειραματίστηκαν με κινητά τηλέφωνα και διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα υφίσταται πραγματικά.
Απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου η εταιρεία ανέφερε πως προτεραιότητά της είναι να διασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών και των οδηγών και ότι δεν σχολιάζει δημοσίως μεμονωμένα περιστατικά.
Η Uber δίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα σε ιδιώτες να εργάζονται περιστασιακά ως οδηγοί ταξί, μεταφέροντας επιβάτες με το Ι.Χ. τους, αφού πρώτα περάσουν από συγκεκριμένους ελέγχους.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το