Ελλάδα

Απάτη με επιχείρηση «φάντασμα» και θύματα δυο αδέλφια

Απάτη με «όχημα» επιχείρηση – «φάντασμα» του εξωτερικού, που υποτίθεται ότι θα λειτουργούσε αντιπροσωπεία της στην Ελλάδα και θύματα δύο αδέλφια από τη Χαλκιδική που πείστηκαν να επενδύσουν στο άνοιγμα της δήθεν εταιρίας στην ελληνική αγορά, αποκάλυψε το τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου.

Ως εκ των «πρωταγωνιστών» της κομπίνας συνελήφθη ένας 57χρονος, ενώ στο «κόλπο» ήταν και μία γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 57χρονος, από τον περασμένο Μάρτιο παρουσιαζόταν στους παθόντες ως υποτιθέμενος μεσάζων για επιχειρηματική συνεργασία με εργοστάσιο σκυλοτροφών της Ιταλίας, το οποίο, όπως ισχυριζόταν, ανήκε στη συνεργό του. Με δέλεαρ την ίδρυση αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, την οποία θα λειτουργούσαν τα ανυποψίαστα θύματα, κάνοντας εισαγωγές των προϊόντων του εργοστασίου, οι επιτήδειοι κατάφεραν να τους αποσπάσουν τμηματικά 10.700 ευρώ.

 
Τα ίδια τα αδέλφια φαίνεται ότι δαπάνησαν κατά το ίδιο διάστημα πάνω από 34.000 ευρώ σε λειτουργικά έξοδα, όπως μίσθωση επαγγελματικού χώρου κ.ά., για να «στηθεί» η υποτιθέμενη αντιπροσωπεία. Όταν ο 52χρονος και ο 48χρονος αδελφός του συνειδητοποίησαν ότι επρόκειτο περί απάτης απευθύνθηκαν στην ΕΛΑΣ που προχώρησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη του 57χρονου, την ώρα που παραλάμβανε από τους καταγγέλλοντες 1.000 ευρώ, ποσό που συνδεόταν με τη συμφωνία τους.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πολυγύρου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό της συνεργού του.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το