Ελλάδα

Απάτη από ιδιοκτήτες σκαφών που δήλωναν «ακινησία»

σκάφη

Ιδιοκτήτες θαλάσσιων σκαφών, που δήλωναν ψευδώς ότι βρίσκονται αγκυροβολημένα σε μαρίνες προκειμένου να τύχουν φοροαπαλλαγών, ελέγχονται ποινικά για το αδίκημα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας, που διατάχθηκε από την εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για περισσότερους από 10 ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι φέρονται ότι στις φορολογικές δηλώσεις, που υπέβαλλαν τα τελευταία χρόνια, δήλωναν ότι τα σκάφη τους βρίσκονται σε ακινησία.

Ωστόσο, λιμενικοί, που πραγματοποίησαν μπαράζ ελέγχων σε μαρίνες, πάρκινγκ σκαφών και άλλους ιδιωτικούς χώρους, διαπίστωσαν περιπτώσεις κατά τις οποίες τα σκάφη πραγματοποιούσαν κανονικά ταξίδια αναψυχής. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, κατά τους ελέγχους, τα δύο τελευταία έτη διαπιστώθηκαν 13 περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων για ακινητοποιημένα σκάφη.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, διέταξε έρευνα, την οποία ανέθεσε σε πταισματοδίκη, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι ελεγχόμενοι ιδιοκτήτες διέπραξαν το αδίκημα της απάτης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το