Ελλάδα

Απατεώνες εκβιάζουν επιχειρηματίες παριστάνοντας τους υγειονομικούς ελεγκτές

estiatorio
Μηνυτήρια αναφορά στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, απέστειλε η περιφερειακή αρχή Αττικής για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων περιστατικών εκβιασμών επαγγελματιών από επιτήδειους απατεώνες στην Ανατολική Αττική, καθώς και για τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών.
Επίσης, η περιφερειακή αρχή ενημέρωσε εγγράφως όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους επισιτιστικών επαγγελμάτων προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη τους, ενημερώνοντας παράλληλα τα αρμόδια αστυνομικά τμήματα.
Ακόμα, εφιστά την προσοχή στους πολίτες και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς υγειονομικού ενδιαφέροντος υποχρεωτικά να φέρουν υπηρεσιακή ταυτότητα, και να την επιδεικνύουν στους επαγγελματίες κατά τον έλεγχο.
Τέλος, σημειώνεται ότι για την Περιφέρεια Αττικής απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας, μέσα από την τήρηση της νομιμότητας και συγκεκριμένα της υγειονομικής νομοθεσίας, καθώς και η προστασία των επαγγελματιών από παράνομες ή καταχρηστικές πρακτικές που διαταράσσουν την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της αγοράς σε βάρος των πολιτών.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το