Τοπικά

Απατεώνας προσπάθησε να εξαπατήσει έμπορο του Βόλου …χρησιμοποιώντας το όνομα του Αρ. Σαββάκη

Δεν έχουν τέλος οι απόπειρες απατεώνων που προσποιούνται τους δημάρχους ή τους αντιδημάρχους για να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους επαγγελματίες. Μόλις πριν λίγες ημέρες ένας απατεώνας καλούσε στο τηλέφωνο επιχειρηματίες της Σκιάθου, συστηνόταν ως ξάδερφος του δημάρχου Θοδωρή Τζούμα και έταζε αναδρομικά προσποιούμενος τον διευθυντή τραπέζης. Χθες στις απόπειρες προστέθηκε ακόμη μία από απατεώνα που προσποιήθηκε ότι ενεργούσε εκ μέρους του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Βόλου Άρη Σαββάκη. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί όταν άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε από κινητό τηλέφωνο σε επαγγελματία του Βόλου που εμπορεύεται μέλι. Το νούμερο ήταν άγνωστο και ο 35χρονος έμπορος δεν είχε λόγο για να υποψιαστεί ότι ο άνδρας στην άλλη άκρη της γραμμής θέλει μόνο να του πάρει χρήματα. Στη συνέχεια ο απατεώνας του είπε ότι θα παραγγείλει για λογαριασμό του αντιδημάρχου μεγάλη ποσότητα μελιού, η οποία ανερχόταν σε 430 ευρώ. Η παραγγελία ήταν μεγάλη και ο άγνωστος, μέχρι στιγμής άνδρας, τον ενημέρωσε ότι θα καταθέσει τα χρήματα στον 35χρονο έμπορο. Μάλιστα, φρόντισε να του στείλει και αποδεικτικό της κατάθεσης του χρηματικού ποσού. Εκεί όμως ήταν η απάτη. Αντί για 430 ευρώ το αποδεικτικό της κατάθεσης έγραφε 4.300 ευρώ. Έτσι ο απατεώνας επικοινώνησε ξανά με τον νεαρό Βολιώτη, του είπε ότι έγινε και του εξήγησε ότι κατά λάθος κατέθεσε παραπάνω χρήματα από τα συμφωνηθέντα. Έτσι του ζήτησε να καταθέσει τη διαφορά του χρηματικού ποσού (3.870 ευρώ) σε έναν λογαριασμό. Όταν ο 35χρονος τον ρώτησε ποιος είναι ο δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού, τότε ο απατεώνας ανέφερε το όνομα του κ. Σαββάκη… έπεσε στην περίπτωση. Ο νεαρός έμπορος γνώριζε προσωπικά τον αντιδήμαρχο καθώς πριν χρόνια τον είχε δάσκαλο. Έτσι ο 35χρονος τηλεφώνησε στον κ. Σαββάκη και αποκαλύφθηκε ότι η παραγγελία ήταν μια καλοστημένη απάτη.
Ο έμπορος ενημέρωσε για το περιστατικό τις αστυνομικές αρχές. Καταγγελία και μήνυση κατ΄αγνώστων στην αστυνομία θα καταθέσει και ο κ. Σαββάκης, όπως ανέφερε σε δήλωσή του στη «Θ».
Πρόκειται για τον δεύτερο απατεώνα που χρησιμοποιεί το όνομα του αντιδημάρχου στο γνωστό πλέον κόλπο για να αποσπάσει χρήματα. Ένας επίδοξος απατεώνας είχε εμφανιστεί και τον περασμένο Απρίλιο όταν τηλεφώνησε σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εμπορία φρούτων και λαχανικών και για παραγγελία 800 ευρώ κατέθεσε 8.000 ευρώ ζητώντας να του πιστωθεί το ποσό των 7.200 ευρώ που όμως δεν ειχε στείλει ποτέ στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας.
Ανάλογη προσπάθεια εξαπάτησης σημειώθηκε και τον Δεκέμβριο στο Νότιο Πήλιο όταν ένας απατεώνας τηλεφώνησε σε ιδιοκτήτες φούρνων προσποιήθηκε τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Παρρησιάδη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το