Τοπικά

Απατεώνας δίνει παραγγελίες στο όνομα γνωστών Βολιωτών και μετά ζητάει πίσω τα χρήματα που δήθεν κατέθεσε

Θύματα απατεώνα που δίνει παραγγελίες στο όνομά τους, έχουν πέσει το τελευταίο διάστημα αρκετοί Βολιώτες. Μεταξύ αυτών ο οδοντίατρος Κώστας Καραγεωργίου, ο οποίος γνωστοποίησε το περιστατικό με ανάρτησή του στο FB. Όπως κατήγγειλε στην αστυνομία, τις τελευταίες ημέρες απατεώνας, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του, προέβη σε δήθεν παραγγελίες υλικών. Συγκεκριμένα, ο άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε σε επιχειρήσεις οικοδομικών υλικών, δήλωσε ότι είναι ο οδοντίατρος Κώστας Καραγεωργίου και, μάλιστα, δεν δίστασε μετά την παραγγελία να αποστείλει το καταθετήριο χρημάτων στην τράπεζα. Αργότερα, ωστόσο, τηλεφώνησε για να ζητήσει πίσω τα «χρήματά του» ακυρώνοντας την παραγγελία.

Σε άλλη περίπτωση, επαγγελματίας καταγγέλλει ότι άγνωστος του τηλεφώνησε σήμερα το πρωί για να παραγγείλει υλικά, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο όνομα το οποίο, όμως, τυγχάνει να είναι γνωστό στον επαγγελματία. Ο ίδιος υποψιάστηκε την απάτη και κλείνοντας το τηλέφωνο, έσπευσε να καλέσει τον γνωστό του ο οποίος δήλωσε άγνοια για την παραγγελία.
«Φωνή βραχνή, πολύ οικεία και μάστορας στο ψέμα. Ζητάει αριθμό λογαριασμού να βάλει την αξία της υποτιθέμενης παραγγελίας», δήλωσε για τον απατεώνα το παρ’ ολίγον θύμα του και εφιστά την προσοχή όλων.

Ίδια απάτη και τον περασμένο Μάιο
Να εξαπατήσει οδοντιάτρους και φαρμακοποιούς προσπάθησε τον Μάιο ένας αλλοδαπός που τους τηλεφώνησε ζητώντας χρήματα για λογαριασμό ενός γνωστού γιατρού. Το νούμερο του τηλεφώνου από το οποίο καλούσε ο άνθρωπος που μιλούσε σπαστά ελληνικά, εμφανιζόταν κανονικά στην οθόνη των υποψηφίων θυμάτων.
Ο απατεώνας συστηνόταν ως ο οδοντίατρος Δημήτρης Στράκας και ζητούσε χρήματα «γιατί βρέθηκε σε ανάγκη» . Μάλιστα έδινε και τραπεζικό λογαριασμό για κατάθεση χρημάτων. Τον οδοντίατρο ενημέρωσε καρδιολόγος συνάδελφός του, που επίσης το όνομά του χρησιμοποιήθηκε από τον απατεώνα για «είσπραξη» χρημάτων με τηλεφωνήματα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το