Τοπικά

Απαντήσεις για δυο «περίεργες» περιπτώσεις μεταθέσεων ζητά η ΕΛΜΕ Μαγνησίας

ΕΛΜΕ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας καταγγέλλει τις ελάχιστες μεταθέσεις καθηγητών που έγιναν συνολικά σε όλη τη χώρα και ειδικά στη Μαγνησία. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του «πολλοί εκπαιδευτικοί συνεχίζουν για πολλά χρόνια να υπηρετούν μακριά από το σπίτι τους και την οικογένεια τους, με μεγάλο οικονομικό, κοινωνικό και ψυχικό κόστος».
Επίσης καταγγέλλει τον αδιαφανή και γενικότερα προβληματικό τρόπο διενέργειας των μεταθέσεων, μέσω του υπολογισμού κενών. Προτείνει τη ριζική αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των κενών, με κοινούς κανόνες για όλη τη χώρα και πλήρη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, που θα καλύπτει τα πραγματικά οργανικά κενά. Ειδικά για τις μεταθέσεις το τρέχον έτος στη Μαγνησία, διατυπώνει ως ερωτήματα, δυο «περίεργες», ενδεικτικές περιπτώσεις και ζητά να δοθούν απαντήσεις:
Στον κλάδο ΠΕ 05 Γαλλικής, υπήρχε στην Α’ Μαγνησίας οργανικό κενό, το οποίο μάλιστα προέκυπτε από τον αλγόριθμο του Υπουργείου και όχι από εκτιμήσεις του ΠΥΣΔΕ. Με δεδομένο ότι στο συγκεκριμένο κλάδο υπάρχουν πλεονάσματα σε όλη την Ελλάδα και αρκετοί επιθυμούν να μετατεθούν στην Α’ Μαγνησίας, γιατί δεν έγινε μετάθεση;
Στον κλάδο ΠΕ 11 Γυμναστών, από τις συνολικά 27 μεταθέσεις που έγιναν στην Α’βάθμια Εκπαίδευση, σε όλη τη χώρα, οι 12 μετατέθηκαν στη Μαγνησία, οι 9 στην Α’ Μαγνησίας και 3 στη Β’. Σημειωτέον ότι εκκρεμεί δίκη στο ΣτΕ για παλιότερες καταγγελλόμενες «υποχρεωτικές μετατάξεις» στον ίδιο κλάδο και περιοχ, ενώ τότε δεν είχαν οριστεί κενά. Πώς δικαιολογούνται τόσες πολλές (συγκριτικά) μεταθέσεις;

Συμπαράσταση στους Καρυδάκη καιΤσαλούχα
Στο μεταξύ, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στην Εύη Καρυδάκη (Γενική Γραμματέα του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας) και στον Θεόδωρο Τσαλούχα (πρώην συνδικαλιστή του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ), που δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για την συνδικαλιστική τους δράση κατά την απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Νοεμβρίου 2012. “Οι κοινωνικοί – συνδικαλιστικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το