Τοπικά

Απάντηση του ΥΕΘΑ για το 304 ΠΕΒ και το 307 ΠΕΒ

Μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΕΛ.ΛΥ. Στ. Φωτόπουλου για παραιτήσεις στρατιωτικών από το 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (304 ΠΕΒ), το ΥΕΘΑ σε  απάντηση αναφέρει:

Το 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (304 ΠΕΒ), δεν επηρεάστηκε από τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιφέρεια Θεσσαλίας, κατά τον τρόπο που περιγράφεται στο κείμενο της ως άνω Ερώτησης, και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά στην έδρα του.
Ωστόσο, εντός του στρατοπέδου της ανωτέρω Μονάδας μετεγκαταστάθηκε, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, τμήμα του 307 ΠΕΒ (Στεφανοβίκειο), το οποίο αναλαμβάνει τη συντήρηση των πτητικών μέσων. Το μέτρο αυτό ελήφθη λόγω των αδήριτων αναγκών λειτουργίας της Υπηρεσίας, έως την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας του Α/Δ Στεφανοβικείου. Στο πλαίσιο αυτό λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα μέριμνας και διευκόλυνσης των εμπλεκομένων στελεχών από την Διοίκηση των Μονάδων, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Στην επερώτηση που κατατέθηκε αναφέρονταν ότι:

Συμφώνως δημοσιευμάτων, μέρος του στρατιωτικού προσωπικού του 304 ΠΕΒ (περιοχή Αγίου Γεωργίου Βελεστίνου Μαγνησίας), μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, προχωράει σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Το δε αίτιο της εν λόγω κίνησης είναι η διατάραξη της οικογενειακής γαλήνης, την οποία επέφεραν οι πλημμύρες, εξαιτίας των οποίων το στρατιωτικό προσωπικό του 304 ΠΕΒ να έχει πια κατακερματιστεί, με συνέπεια μέρος του να μεταβαίνει καθημερινώς από Βόλο προς Βελεστίνο, κάποιοι προς Λάρισα, άλλοι προς Τύρναβο και άλλοι προς Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Δεδομένης επιπρόσθετα της φημολογίας που διαδίδεται ότι αφενός το ύψος των υδάτων δε θα υποχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα (έως και δύο χρόνια) κι αφετέρου της μεταφοράς μονάδων προς Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Μέγαρα, αναμένεται το κύμα της πρόωρης συνταξιοδότησης του αναφερόμενου στρατιωτικού προσωπικού να ενταθεί.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μόνος πρώτος στην Α’ ΕΠΣΘ ο Ολυμπιακός

Μόνος πρώτος είναι και πάλι ο Ολυμπιακός στην Α’ ΕΠΣΘ. Με πρωταγωνιστές τους Ηλία Βλάχο…

30 Ιανουαρίου 2024

Ανάδειξη του Βράχου της Μακρινίτσας με το Δήμο Βόλου αναλαμβάνουν οι μαθητές του 25ου Δημ.Σχολείου Βόλου

Την ανάδειξη του μνημείου «Βράχος της Μακρινίτσας» της ιστορίας και σημασίας του επιθυμούν να αναλάβουν…

30 Ιανουαρίου 2024

ΠΑΕ Άρης προς οπαδούς: Μην ταξιδέψετε στον Βόλο

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών του Άρη στον Βόλο για τον αγώνα κυπέλλου με…

30 Ιανουαρίου 2024

Τροχαίο στη Ν.Ιωνία – photo

Τροχαίο υλικών ζημιών σημειώθηκε χθες το βράδυ λίγο πριν τις 10.30 στην οδό Μαιάνδρου μπροστά…

30 Ιανουαρίου 2024

Σκουπίδια

Οι δυνατοί αέρηδες του Σαββατοκύριακου παρέσυραν πολλά ξερά φύλλα και σκουπίδια στα ρείθρα των πεζοδρομίων.…

30 Ιανουαρίου 2024

Παραιτήθηκε ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ – Ο Σεραφείμ Μαουσίδης νέος Β΄Αντιπρόεδρος

Μετά από παραίτηση του Β’ Αντιπροέδρου της O.E.B.E.M. κ.Κωνσταντίνου Πελεκούδα από το αξίωμά του, η…

30 Ιανουαρίου 2024