Τοπικά

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στον Κων. Μαραβέγια: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Απάντηση στην κριτική που άσκησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κων. Μαραβέγιας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου υγείας, δίνουν με κοινή ανακοίνωσή τους η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Μαγνησία. Όπως αναφέρουν:

Εξηγήσεις ζητά από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ο κ. Μαραβέγιας, γιατί αρνείται, λέει, την προμήθεια rapid test και την αποστολή φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες, επειδή καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης στη Βουλή. « Ως γιατρός θεωρώ τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ακατανόητη. Ως Βουλευτής όμως δεν είναι η πρώτη φορά που την παρατηρώ», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας.

Να υπενθυμίσουμε κάπου εδώ στον κ. Μαραβέγια ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ψήφισε το άρθρο 7 για τα φάρμακα σε ευπαθείς ομάδες, το άρθρο 131 για τον τουρισμό σε όλους, το άρθρο 156 για την παράταση δημοσιεύσεων στον περιφερειακό τύπο, το άρθρο 89 για τους εποχιακά εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, το άρθρο 118 των αγροτικών αποζημιώσεων.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α πρότεινε τη συνταγογράφηση των τεστ, ώστε να μπορεί ο κάθε πολίτης που το επιθυμεί, να υποβληθεί σε αυτά χωρίς κόστος. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν στηρίζει τη συνεχιζόμενη κοροϊδία της Κυβέρνησης, τη λοταρία που νομοθετεί, για τυχαία κλήρωση και επιλογή 12.000 πολιτών για rapid test, κατευθύνοντας τον υπόλοιπο πληθυσμό στα πανάκριβα ιδιωτικά διαγνωστικά!

Να υπενθυμίσουμε ότι κανένα κόμμα, μόνο η ΝΔ, ψήφισε τα άρθρα 72 (για την λειτουργία επιχειρήσεων κατά τις Κυριακές) και 91 (χρήση νέων τεχνολογιών για την διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων και αρχαιρεσιών σωματείων), για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.

Να υπενθυμίσουμε ότι κανένα κόμμα, μόνο η ΝΔ, ψήφισε την τροπολογία του Στέλιου Πέτσα για νέα χορηγούμενη διαφημιστική καμπάνια στα ΜΜΕ.

 Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης απείχαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δεκάδες τροπολογίες και τον τρόπο νομοθέτησης της Κυβέρνησης.

Τέλος, να ενημερώσουμε τον κ. Μαραβέγια ότι τη διάταξη των 120 δόσεων που επικαλείται, την απέσυρε ο ίδιος ο Υπουργός της Κυβέρνησης, φέροντας νέα, 100 δόσεων, την οποία ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ψήφισε.

Αντί λοιπόν ο κ. Μαραβέγιας να εκσφενδονίζει ψέματα για τη στάση της αντιπολίτευσης, ας μας αιτιολογήσει καλύτερα τα εξής:

Ως Βουλευτής:

  • Γιατί η Κυβέρνησή του, έφερε ένα νομοσχέδιο με τη μορφή του κατεπείγοντος λόγω πανδημίας, αλλά ενσωμάτωσε σε αυτό εκατοντάδες διατάξεις και δεκάδες τροπολογίες, άσχετες με την υγεία και σίγουρα όχι κατεπείγουσες, πριονίζοντας το δημόσιο διάλογο;
  • Γιατί η Κυβέρνησή του, κατέθεσε ένα πολυνομοσχέδιο, με διατάξεις για Κυριακάτικη εργασία και νέα χρηματοδότηση στα ΜΜΕ, στις δώδεκα τα μεσάνυχτα, ορίζοντας τη πρώτη συζήτηση το μεσημέρι της ίδιας μέρας;
  • Γιατί η Κυβέρνησή του δεν λογοδοτεί στη κοινωνία για τον τρόπο που επιλέγει να νομοθετεί, πληγώνοντας τη δημοκρατία και καθιστώντας το Κοινοβούλιο διακοσμητικό;

Ως γιατρός:

  • Γιατί δε ζητά το λόγο από τη ΝΔ, που αντί να επικεντρώνεται στη νομοθέτηση ουσιαστικών διατάξεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με διαφάνεια και ουσιαστικό διάλογο στη Βουλή, πλημμυρίζει τα νομοσχέδια της με χίλια δυο δωράκια από δημόσιο χρήμα, προσφεύγοντας στη προσφιλή της τακτική « η κρίση είναι ευκαιρία»;

Πιστοποιητικά δεν θα δώσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ούτε στον κ. Μαραβέγια, ούτε στη ΝΔ. Θα δώσει μόνο στο λαό, από τον οποίο προερχόμαστε και στον οποίο λογοδοτούμε.

Τον ίδιο λαό που ο κ. Μητσοτάκης και η Κοινοβουλευτική του ομάδα περιφρονούν με τις πολιτικές τους, όπως άλλωστε και το Κοινοβούλιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το