Τοπικά

Απάντηση του Π. Σκοτινιώτη στον Αχ. Μπέο για την καταβολή 1 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΥΑΜΒ στην ΕΡΓΗΛ

Φτηνιάρικο αντιπερισπασμό χαρακτηρίζει τις αναφορές του νυν δημάρχου Αx. Μπέου, ο πρώην δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, για το θέμα της καταβολής ενός εκατομμυρίου ευρώ από την ΔΕΥΑΜΒ στην ΕΡΓΗΛ, που επιβλήθηκε με δικαστική απόφαση.

Όπως μεταξύ άλλων τονίζει ο κ. Σκοτινιώτης: 18.522.698 ευρώ έχει εισπράξει μέχρι τώρα η ΕΡΓΗΛ για το έργο-σκάνδαλο της ύδρευσης. Τα 17.486.698 ευρώ, ο δήμαρχος συνήθως τα «ξεχνάει». Όπως, για παράδειγμα, στο δημοτικό συμβούλιο. Το 1.036.000 ευρώ όμως, δεν μπορεί να το βγάλει απ’ το μυαλό του, τον πνίγει η αγανάκτηση.
Ας δούμε, πρώτα, τι είναι αυτά τα 17.486.698 ευρώ, που τα «ξέχασε». Τα 12.728.989 ευρώ δόθηκαν όταν εκτελούνταν το διαβόητο έργο και μέχρι το 2009. Όπως αποδείξαμε στη θητεία μας -η οποία στη ΔΕΥΑΜΒ κράτησε όλο κι όλο τρία χρόνια και τρεις μήνες- τα μισά περίπου απ’ αυτά είχαν πληρωθεί για έργο που δεν έγινε ποτέ. Μέχρι τα 17.486.698, μένουν άλλα 4.757.709 ευρώ. Τι είναι αυτά; Είναι αυτά που πήρε η ΕΡΓΗΛ από το 2018 και μετά. Σίγουρα θα θυμάστε τα «φιλάκια» που θα της έστελνε…
Και το 1.036.000 ευρώ; Μήπως δόθηκε «σε μια νύχτα εν κρυπτώ;». Τα έχουμε πει και τα έχουμε ξαναπεί. Αλλά τον καταλαβαίνουμε. Έναν φτηνιάρικο αντιπερισπασμό προσπάθησε πάλι να κάνει μπας και «τσιμπήσει» κανένας αφελής και δεν καταλάβει πως τα ΄χουν κάνει μαντάρα (και) στη ΔΕΥΑΜΒ. Τι να πούμε όμως εμείς, όταν για την «καραμέλα» του εκατομμυρίου τα έχουν γράψει και τα έχουν ξαναγράψει οι ίδιοι. Τα υπενθυμίζουμε, από τα δικά τους πάντα γραπτά: «Με την 1/2012 απόφαση του Αρείου Πάγου ως Συμβούλιο, η εκτέλεση της ως άνω απόφασης (δηλαδή της τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου που επιδίκαζε υπέρογκα ποσά στην ΕΡΓΗΛ) ανεστάλη για ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ μέχρι της έκδοσης απόφασης επί της αίτησης αναίρεσης κατ’ αυτής. Σε εκτέλεση της εν λόγω απόφασης του Αρείου Πάγου και προς αποτροπή αναγκαστικής εκτέλεσης, η ΔΕΥΑΜΒ κατέβαλε, με επιφύλαξη (δηλαδή χωρίς να αναγνωρίζει την οφειλή), στον ανάδοχο τα ακόλουθα ποσά». Στη συνέχεια αναφέρουν τα ποσά, που συνολικά ανέρχονται σε 1.036.000 και καταβλήθηκαν σε πέντε μήνες, από 23.3.2012 μέχρι 23.8.2102. Τι θα γινόταν σε περίπτωση που δεν εφαρμοζόταν η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου; Ούτε που να το σκεφτόμαστε. Όχι μόνο η ΕΡΓΗΛ θα προχωρούσε σε αναγκαστική εκτέλεση και θα εισέπραττε ολόκληρο το ποσό, αλλά και το σκάνδαλο θα ήταν ακόμη καλά κρυμμένο κάτω απ’ τη γη, και συνεπώς η ΔΕΥΑΜΒ δεν θα είχε τα όπλα να την πολεμήσει –άλλο κεφάλαιο το πώς αξιοποίησε, έξι χρόνια τώρα, τα όπλα αυτά.
Πώς γίνεται όμως να στοχοποιούν, και η ΕΡΓΗΛ, και ο δήμαρχος, την ίδια, τη δική μας, δηλαδή, δημοτική περίοδο; Και πώς γίνεται να σέρνονται στα δικαστήρια οι άνθρωποι που στη θητεία μας αποκάλυψαν το σκάνδαλο; Τι να πω, συμβαίνουν κι αυτά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το