Τοπικά

Απάντηση του Δήμου Βόλου στην ανακοίνωση “Μαζί για τον Βόλο” και την εκδήλωση στο Εκθεσιακό

Με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Μαζί για τον Βόλο” και την εκδήλωση στο εκθεσιακό ο Δήμος Βόλου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Αν κάποιος δεν γνώριζε τι ακριβώς αντιπροσωπεύει αυτός ο εσμός των πολιτικών καρτούνς στην πόλη μας διαβάζοντας τους θρήνους και τις οιμωγές τους για την κατάσταση που έχει προκαλέσει η πανδημία μπορεί και να συγκινούνταν. Όμως «Όλες Μαζί», οι φιγούρες αυτές, είναι τόσο ψεύτικες και θλιβερές που ακόμα και όταν εμφανίζονται στο ρόλο της μανιάτισσας μοιρολογίστρας μόνο γέλιο βγάζουν.

Για τα της ενσυναίσθησης και των λοιπών δακρύβρεκτων που τόσο πλουσιοπάροχα μας ενημερώνουν ότι διαθέτουν, σε αντίθεση με εμάς που διαπιστώνουν τη πλήρη έλλειψή της, δυο λόγια μόνο. Ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων της πανδημίας και στον πόνο των οικείων τους είναι δεδομένος. Όπως δεδομένη οφείλουμε να είναι και η ενσυναίσθηση, (όρος που τόσο χαριτωμένα χρησιμοποιούν τα «όλα μαζί καρτούνς») και για τις εκατοντάδες και χιλιάδες των συμπολιτών μας που πρέπει να συνεχίσουν και να επιβιώσουν μέσα σε μια εξαιρετικά δεινή οικονομική κατάσταση και που χρειάζονται τη στήριξή μας.

Βεβαίως δεν περιμένουμε να το καταλάβουν αυτό οι διάφοροι επ’ αμοιβή… εθελοντές (!), οι γιαλαντζί πολύτεκνοι που «τρουπώνουν» στο δημόσιο, οι βολεμένοι καθεστώτων και κληρονόμοι τοπικών φεουδαρχών της πιο βρόμικης μορφής της πολιτικής και της κομματικής νομενκλατούρας. Εμείς που ζούμε μέσα στην κοινωνία και δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας κάτι εξαιρετικό όχι απλώς το συνειδητοποιούμε, αλλά προσπαθούμε να συνδράμουμε στην ανακούφιση υπαρκτών προβλημάτων. Μέχρι εδώ και ο νοών νοείτω (και ουαί τω ανοήτω).

Σε ό,τι αφορά τα παράπονα και τις “λιγούρικες” αναφορές για τη δεξίωση που κατ’ έθιμον διοργανώνει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος για τους συνεργάτες, εντός και εκτός Δήμου, και τα στελέχη της παράταξής του, τόσο αυτή, όσο και οι συνεχείς προσφορές του σε αδύναμους οικονομικά συμπολίτες, καλύπτονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με δικά του χρήματα (όσο και αν τους ακούγεται πρωτόγνωρο…). Αν, λοιπόν, τόσο πολύ επιθυμούν να μετέχουν ας του ζητήσουν να τους καλέσει. Είναι βέβαιο ότι θα το αποδεχθεί, αφού θα αποτελέσουν μια ευχάριστη και γραφική νότα στην όλη εκδήλωση. Μέχρι και πουρμπουάρ, που ως φαίνεται επίσης λιγουρεύονται, θα τους δώσει

Συνεπώς ας μην συγχέουν τα δημοτικά ταμεία και τον τρόπο που αυτά λειτουργούν σήμερα, με τον τρόπο που λειτουργούσαν στις εποχές των πολιτικών και κομματικών προγόνων τους, όταν 200 οικογένειες ζούσαν από αυτά σε βάρος της πόλης. Ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ότι αυτά που οι ίδιοι έχουν στο μυαλό τους, σπατάλες, κακοδιαχείριση, λοβιτούρες, σαν πάγια πρακτική της πολιτείας τους όταν εξαπατούσαν και υφάρπαζαν την ψήφο των πολιτών, πλέον δεν υπάρχουν.

Οι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές γίνονται συνεχώς και το μόνο που βεβαιώνουν, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, είναι ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, αυτή του Αχιλλέα Μπέου, ασκεί μια καθ’ όλα διαφανή, νόμιμη και κυρίως αποτελεσματική οικονομική και διοικητική διαχείριση, ανταποκρινόμενη πλήρως όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και στην κάλυψη « αμαρτιών» του παρελθόντος (δάνεια, οφειλές σε πιστωτές και πολίτες κλπ).

ΥΓ. Εικάζουμε ότι η πικρία του μικρού Ιάσονα πηγάζει από το γεγονός ότι ανετέθη σε άλλον ο ρόλος του Πινόκιο. Αν και του τον προτείναμε. Πάντως υπάρχει και η εναλλακτική πρόταση γι αυτόν… της Mary Poppins

ΥΓ1. Ειλικρινά δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε καν ότι θα υπήρχαν ευαίσθητοι και υπεύθυνοι, υποτίθεται, άνθρωποι να εύχονται αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού για να μαζέψουν κανα ψηφαλάκι. Πλέον από αυτούς το είδαμε και αυτό…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το