Τοπικά

Απάντηση της δημοτικής αρχής Βόλου στην παράταξη του Ιάσονα Αποστολάκη για το νερό

“Δεν είναι φυσικά στις προθέσεις μας, ούτε αντιστοιχεί σε κανενός είδους πολιτικό πολιτισμό, η συνομιλία με ψεύτες και συκοφάντες ή πολύ περισσότερο η συνομιλία με ανθρώπους που αντί να χρησιμοποιήσουν τις νόμιμες και θεσμικές πηγές πληροφόρησης, χρησιμοποιούν ανέντιμους, αγράμματους και κακής προθέσεως κουκουλοφόρους πληροφοριοδότες.

Η απάντηση δεν αφορά φυσικά στα ερωτήματα του μικρού περιηγητή των ορέων, αλλά στην ενημέρωση των πολιτών του Βόλου.

1. Όπως ήδη έχουμε δηλώσει, οι τρεις μονάδες αντίστροφης όσμωσης (αφαλατώσεις) λειτουργούν πλήρως αποδοτικά και απρόσκοπτα και συνεισφέρουν στο υδραγωγείο της πόλης 5.000 κυβικά μέτρα νερού το 24ωρο. Τα στοιχεία της λειτουργίας τους καταγράφονται αυτόματα στο SCADA. Aν αυτό δεν αρέσει ή δεν βολεύει τον μικρό Ιάσονα, μπορεί να έρθει στην ΔΕΥΑΜΒ και να του δώσουμε μερικά λίτρα αφαλατωμένου νερού, να ξεπλύνει τον πόνο του.

2. Στεναχωριόμαστε που μάθαμε στους “Μαζί για τον Βόλο”, ότι η ΔΕΥΑΜΒ έχει ιστοσελίδα όπου αναρτάται το σύνολο των αναλύσεων στο νερό και οι οποίες είναι τριπλάσιες από τις προβλεπόμενες από την νομοθεσία και τώρα θα εχουν και την σκοτούρα , να κοιτούν και το site της ΔΕΥΑΜΒ. Τα περί 1000 mg/l σε χλωριόντα δεν υπήρξαν ποτέ ιστορικά στο νερό της πόλης. Η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη τιμή είναι 892 mg/l τον Δεκέμβρη του 1992. Αναρωτιόμαστε όμως, από πόσα mg ηλιθιότητας έχει πλημμυρίσει η σκέψη τους;

3. Τα έργα και οι παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΜΒ για κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων της, ήδη έχουν γίνει γνωστά με δεκάδες δελτία τύπου. Οι “Μαζί για το Βόλο”, έρμαια της άγνοιάς τους, της απουσίας τους από την πόλη και δέσμιοι των πληροφοριοδοτών τους προφανώς δεν τα πήραν χαμπάρι. Για την ιστορία όμως, αναφέρουμε βασικές παρεμβάσεις που άλλαξαν το ισοζύγιο του νερού της πόλης υπέρ των πηγαίων κατά 10%. Αυτές είναι, ο εκσυγχρονισμός και οι νέες υδρομαστεύσεις πηγαίων στην Κουκουράβα με αποτέλεσμα 1800 κυβικά μέτρα νερού τη μέρα, Η υδρομάστευση και μεταφορά στο υδραγωγείο της πηγής Καρβουνιάρικα, με αποτέλεσμα 2000 κυβικά μέτρα νερού τη μέρα, ο εκσυγχρονισμός και οι νέες υδρομαστεύσεις πηγαίων στα Ξηράκια με αποτέλεσμα 1500 κυβικά μέτρα νερού τη μέρα, ο εκσυγχρονισμός του εξωτερικού υδραγωγείου Κλήματος – Φυτόκου, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 1200 κυβικών μέτρων νερού τη μέρα. Ο κατάλογος των παρεμβάσεων είναι ανεξάντλητος. Η γεώτρηση “Βελέτες” έχει σφραγιστεί οριστικά και αμετάκλητα με απόφαση του συνήγορου του πολίτη από το 2011!!! Οι πληροφοριοδότες όμως δεν έχουν καλά αυτιά φαίνεται και συμβουλεύουμε τον μικρό να μην τους ανταμείψει.

4. Για την Αγριά, είμασταν επιεικείς, όταν χαρακτηρίσαμε τους “μαζί για το Βόλο” μικρόψυχους. Ζητούν από την Δ/νση Υγείας να διακόψει την υδροδότηση της Αγριάς!!! Επιθυμούν την συλλογική τιμωρία των κατοίκων της, μέσω της καταδίκης τους σε λειψυδρία. Κάτι μας θυμίζει αυτό. Η ελληνική ιστορία γέμει από συλλογικές τιμωρίες χωριών και ξέρει καλά από ποιές απόψεις εμφορούνταν οι τιμωροί. Δεν υπάρχει λέξη για τον χαρακτηρισμό των “Μαζί για το Βόλο”. Και η ντροπή ντρέπεται με το κατάντημά τους.

5. Η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει τακτικά και σύμφωνα με την νομοθεσία για τα ποιοτικά δεδομένα του νερού, Φαίνεται ότι εκεί στα βουνά που έχει πάρει ο μικρός Ιάσονας, δεν έχει internet με αποτέλεσμα να μην ενημερώνεται. Μήπως να αλλάξει πάροχο?;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το