Ελλάδα

Η απάντηση Σπίρτζη στη ΝΔ: Ο συνεταίρος του κ. Καλογρίτσα είναι στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη

Απάντηση στις αιτιάσεις της ΝΔ για την ανάθεση έργου στον εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα έδωσε το υπ. Υποδομών.

«Τα δημόσια έργα δεν τα αναθέτουν πια υπουργοί ή κυβερνήσεις. Αυτά ανήκαν στις περιόδους της ΝΔ. Γι’ αυτό και οι εκπτώσεις που επιτυγχάνονται δεν είναι της τάξης του 0% όπως επί κυβερνήσεων ΝΔ» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Τα έργα σήμερα τελειώνουν χωρίς πανωπροίκια, στην ώρα τους και μέσα από διαφανείς διαγωνισμούς» τονίζει το υπουργείο. «Περιμένουμε απαντήσεις από τη ΝΔ για το πώς χειραγωγούνταν τα έργα επί των ημερών τους, και την παράλληλη γνωστοποίηση της τεχνογνωσίας τους» συμπληρώνει.

Οσο για τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προνομιακή σχέση με τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, το υπ. Υποδομών υποστηρίζει: «Ο συνεταίρος του κ. Καλογρίτσα είναι στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη. Μην ψάχνετε αλλού. Να σας θυμίσουμε ακόμη ότι η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας αυτού του υπουργείου στη λάσπη σας, ήταν να πάει όλους τους φακέλους των έργων στους επιθεωρητές δημοσίων έργων και τον αρμόδιο εισαγγελέα».

«Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες πριν προχωρήσουμε περαιτέρω στις δικές μας» καταλήγει το υπουργείο απευθυνόμενο στην ΝΔ.

Στη δική του ανακοίνωση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλούσε την κυβέρνηση για «ανάθεση» στον Χ. Καλογρίτσα, της «τέταρτης στη σειρά εργολαβίας» στον οδικό άξονα Πάτρας-Πύργου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, πως «ο εκδότης της εφημερίδας Documento», σήμερα «πέρασε από το ταμείο».

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το