Τοπικά

Απάντηση Κ.Χατζηδάκη στον Αλ. Μεϊκόπουλο: Δεν υπάρχει υπέρβαση ορίων στον μετρητή του υπουργείου για την ατμόσφαιρα στον Βόλο

Στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για την ατμοσφαιρική ρύπανση στον Βόλο, απάντησε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.  Οπως δήλωσε ο κ.Χατζηδάκης,  ο μετρητής που ανήκει στο εθνικό δίκτυο του υπουργείο δεν καταγράφει ανησυχητικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο υπουργός στην απάντησή του ανέφερε πως με βάση τα πρόσφατα αποτελέσματα που συγκέντρωσε το τμήμα ποιότητας της ατμόσφαιρας του υπουργείου με στοιχεία μετρήσεων από τους σταθμούς, όπως και στον Βόλο ο  μέσος όρος των αιωρούμενων σωματιδίων Α.Σ. 10 στις 22-23/6/2020 ήταν τα 13mg/m3 και στις 24/6 ήταν 16mg/m3. Τις ίδιες ημέρες τα αιωρούμενα σωματίδια Α.Σ. 2,5 καταγράφηκαν σε 8,7 και 7mg/m3. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, δεν καταγράφηκε υπέρβαση ορίων με βάση τον μετρητή.  “Ελάτε να σας φιλοξενήσω στον Βόλο για μία εβδομάδα, αν δεν είστε πεπεισμένος για την κατάσταση με τη ρύπανση” σχολίασε ο κ.Μεϊκόπουλος.

Μάλιστα, ο υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε πως το υπουργείο θα ενισχύσει το δίκτυο των μετρητών με ακόμη τέσσερις, οι οποίοι θα ενταχθούν στο εθνικό δίκτυο παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας. Ο δεύτερος σταθμός εγκαταστάθηκε και ο διαγωνισμός για τους δύο λήγει αύριο.
Αναφορικά με το srf/rdf, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε στον κ. Μεϊκόπουλο πως “είναι δικός σας σχεδιασμός” και σημείωσε πως η πολιτική που ακολουθείται για τα δευτερογενή καύσιμα είναι ευρωπαϊκή.  “Είναι η ίδια που ακολούθησε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φάμελλος υπέγραψε την εθελοντική συμφωνία για τη χρήση δευτερογενών καυσίμων την τσιμεντοβιομηχανία” τόνισε ο υπουργός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το