Τοπικά

Απάντηση για προαγωγή υπαλλήλου στον Δήμο Αλμυρού από την αντιδήμαρχο Αρετή Μπέη στον Δημ. Εσερίδη

Απάντηση σε ανακοίνωση του πρώην δημάρχου Αλμυρού Δημ. Εσερίδη περί προαγωγής υπαλλήλου του Δήμου, εξέδωσε η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Αρετή Μπέη, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων ΟΤΑ του Νομού Μαγνησίας, στη συνεδρίασή του την 26η Απριλίου 2018, αποφασίζει υπέρ της αναγνώρισης προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα και τη βαθμολογική εξέλιξη του υπαλλήλου, από την ημερομηνία της συνεδρίασής του, χωρίς να αναφέρεται ο βαθμός κατάταξης.
Την 31η Ιουλίου 2018 εκδίδεται Διαπιστωτική Πράξη δημάρχου, την οποία υπογράφει ο τότε δήμαρχος κ. Εσερίδης Δημήτριος, και κατατάσσει τον υπάλληλο στον βαθμό Β’ με χρόνο υπηρεσίας στον βαθμό 8 έτη, 7 μήνες και 13 ημέρες.
Σε συνέχεια των παραπάνω και σύμφωνα με τον συμπληρωματικό του αριθμ. 243/4-1-2018 πίνακα προακτέων υπαλλήλων έπειτα από αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του την 5η Μαΐου 2020 αποφασίζει υπέρ της προαγωγής του υπαλλήλου στον βαθμό Α’ από 13-9-2015. Να αναφέρουμε εδώ ότι ο χρόνος παραμονής στο βαθμό Β’ είναι έξι έτη.
Όπως όλοι αντιλαμβάνονται από τα παραπάνω δεν «το είδαμε κι αυτό στον Δήμο Αλμυρού» τώρα. Το είχαμε δει από το 2018 επί θητείας του κ. Εσερίδη (ο οποίος υπογράφει και τη διαπιστωτική πράξη) και όπως είναι φυσικό αναρωτιόμαστε:
Η κατάταξη του υπαλλήλου το έτος 2018 στον βαθμό Β’, δεν ξεπερνούσε τα όρια; Δεν προκαλεί οργή; Δεν είναι αντίθετη στις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισότητας; Υπήρχε τότε αίσθημα δικαιοσύνης των υπαλλήλων του Δήμου;
Τέλος όσον αφορά στις αναφορές του κ. Εσερίδη περί πιέσεων και εξαναγκασμού υπαλλήλων, η Δημοτική Αρχή δεν έχει δώσει καμία αφορμή, προκειμένου να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο. Εκτός εάν ο πρώην δήμαρχος κρίνει «εξ ιδίων τα αλλότρια».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το