Ελλάδα

Η απάντηση εθελοντών και αλληλέγγυων για τα επεισόδια στη Χίο

Τη δική τους απάντηση μέσα από διάφορες δράσεις τις οποίες κοινοποιούν στα social media εθελοντές και αλληλέγγυοι δίνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη Χίο μετά τα σοβαρά επεισόδια, που ξέσπασαν προ ημερών στο hotspot της Σούδας.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου όταν άγνωστοι δράστες -βάσει καταγγελιών που ερευνώνται ακροδεξιοί- εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εντός του καταυλισμού με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς σκηνές και να επικρατήσει πανικός μέσα στο camp. Στα επεισόδια που συνεχίστηκαν και τις επόμενες δύο ημέρες αρκετά άτομα τραυματίστηκαν, ενώ κατά τις πληροφορίες μία έγκυος πρόσφυγας που κυοφορούσε δίδυμα απέβαλε.
Η ηρεμία πλέον έχει επιστρέψει στον καταυλισμό, όμως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δείχνουν να ανησυχούν για νέες εκδηλώσεις βίας εναντίον τους. Για τον λόγο αυτό έχουν προβεί σε διάφορες ενέργειες. Η πιο πρόσφατη αυτών σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, όταν μικρά παιδιά σχημάτισαν με τα σώματά τους τη λέξη «Peace», δηλαδή «ειρήνη», θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης προς όλους.

Την εικόνα μοιράστηκε στο facebook η Gabrielle Tan, που βρίσκεται στην Χίο, με τη δημοσίευσή της κατά την πρώτη ώρα να έχει αποσπάσει δεκάδες shares και likes.
Χθες, ομάδα προσφύγων προέβη σε ειρηνική διαμαρτυρία, ζητώντας και εκείνη με τη σειρά τους «ειρήνη». Σε πανό που έφτιαξαν κανείς διάβαζε: «Διαμαρτυρόμαστε εδώ γιατί είμαστε φιλάνθρωποι και ειρηνικοί. Ούτε συμφωνούμε ούτε ανήκουμε στους πρόσφυγες που δεν σέβονται τους ευρωπαϊκούς νόμους, μαλώνουν, βάζουν φωτιές, κλέβουν και ενοχλούν τους άλλους. Παράλληλα, διαφωνούμε με τους ντόπιους οι οποίοι επιτίθενται στους πρόσφυγες με μεγάλες πέτρες και φωτιές. Ωστόσο, αγαπάμε τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους πολίτες και τους εκτιμάμε βαθύτατα για την ευγενική βοήθεια και την υποστήριξή τους. Ζητούμε να διαχωριστούμε από τους ποινικούς και πολεμοχαρείς ανθρώπους και να έρθουμε σε ειρήνη με τον ελληνικό λαό».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το