Τοπικά

Απάντηση Αγοραστού στην κριτική για την αέρια ρύπανση: Ορισμένοι βρίσκουν εχθρούς για να πιστοποιούν την ύπαρξή τους

Απάντηση στη σκληρή κριτική που δέχεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας για ανυπαρξία στο ζήτημα της αντιμετώπισης της αέριας ρύπανσης στον Βόλο, έδωσε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, λέγοντας ότι «ορισμένοι θέλουν να βρίσκουν εχθρούς για να πιστοποιούν την ύπαρξή τους».
Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στην προμήθεια σταθμών μέτρησης της αέριας ρύπανσης που θα εγκατασταθούν στον Βόλο. Είπε πως η πόλη θα αποκτήσει το μεγαλύτερο δίκτυο σε όλη την Ελλάδα μέτρησης της αέριας ρύπανσης.

Όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί για τις μετρήσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με 12 μετρητές μέσα στην πόλη απάντησε πως οι μετρήσεις δεν λαμβάνονται υπόψη από το υπουργείο, λόγω έλλειψης πιστοποίησης των μετρητών.
«Εμπιστευόμαστε, το Πανεπιστήμιο, το χρηματοδοτούμε, κάνουμε έργα μαζί του. Οι διαπιστώσεις και οι ανακοινώσεις είναι ωραίες, όμως, δεν είμαστε συνέδριο. Λαμβάνουμε αποφάσεις με στοιχειοθετημένα και αποδεκτά από την Πολιτεία στοιχεία. Οι έρευνες είναι καλές, αλλά χωρίς πιστοποιημένα στοιχεία δεν μπορούν να οδηγήσουν σε δραστικό αποτέλεσμα», είπε.
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη έκανε λόγο για διενέργεια κάποιων μετρήσεων «από κινέζικες ΜΚΟ με μηχανήματα σε εξατμίσεις δικύκλων ή σε φουγάρα βιομηχανιών».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το