Τοπικά

Απαντήσεις για πολυκατάστημα που φέρεται να παρανομούσε με την μέθοδο click inside ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου από την έναρξη της εφαρμογής click inside έχει απευθύνει επανειλημμένως επιστολές προς τα αρμόδια Υπουργεία, την Διεύθυνση ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Αστυνομική Διεύθυνση και τη Δημοτική Αστυνομία για τον έλεγχο πολυκαταστήματος, το οποίο διαθέτει υποκατάστημα στον Βόλο και φέρεται να επέτρεπε αγορές λοιπών προϊόντων εκτός αυτών που ορίζονταν με είσοδο στο κατάστημα όλη την περίοδο εφαρμογής του γενικού απαγορευτικού.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, οι αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί δεν έδωσαν καμιά απάντηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν κανένα σαφές πόρισμα για την διευκρίνιση της πρακτικής click inside.

O Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προέβη σε επιστολή στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και στους τοπικούς βουλευτές προκειμένου να δοθεί έπειτα από τρεις μήνες μια απάντηση, αν κατά την εφαρμογή του μέτρου click inside επιτρεπόταν η αγορά προϊόντων, τα οποία για τα λοιπά καταστήματα επιτρεπόταν απαρέγκλιτα μόνο με εφαρμογή click away.

“Θεωρούμε ότι η αγορά δεν πρέπει να χωρίζεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε πολυκαταστήματα, στους μεν να μην δίνονται δυνατότητες εξυπηρέτησης του κοινού και στους δε να επιτρέπεται όποια ανοχή. Η λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων κατά την περίοδο του lockdown ορίζονταν με σαφείς οδηγίες και όποια παράβαση αυτών έπονταν από ζημίες και πρόστιμα. Δε λειτουργεί η αγορά με δυο μέτρα και δυο σταθμά, γι΄αυτό καλούμε τους αρμόδιους να διερευνήσουν το θέμα άμεσα, ώστε να υπάρξει δίκαιη αντιμετώπιση για όλες τις επιχειρήσεις είτε μικρές είτε μεγάλες”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το