Αθλητισμός

Απάντησε στον Νταόπουλο και στους οργανωμένους ο Τσιμπανάκος

Την αντίδραση του Ευριπίδη Τσιμπανάκου προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Νταόπουλου στην πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού Βόλου που επέρριψε ευθύνες στον πρώην ισχυρό άνδρα των ερυθρολεύκων για τον υποβιβασμό της ομάδας. Ο κ. Τσιμπανάκος δήλωσε πως η ευθύνη για τη μη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Νταόπουλο που δεν προσκόμισε τα απαραίτητα έγγραφα για την ολοκλήρωση της αγοράς του 51% των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Απάντησε επίσης στους οργανωμένους για την ανακοίνωση που εξέδωσαν και τον φωτογράφιζαν ως υπαίτιο για υπόγειο πόλεμο που δέχεται η ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος στο goalpost.gr:

«Ο κ. Νταόπουλος δήλωσε ότι ευθύνομαι για τον υποβιβασμό της ομάδας. Αυτή την ευθύνη την έχω αποδεχτεί από την πρώτη στιγμή. Όμως τα χρήματα που έβαλε ο κ. Νταόπουλος ήταν ένα μικρό ποσοστό σε σχέση μ’ αυτά που χρειαζόταν η ομάδα για να “τρέξει” όλη την αγωνιστική περίοδο. Όντως στις αρχές της αγωνιστικής χρονιάς ο κ. Νταόπουλος έβαλε ένα ποσό ώστε να αποκτήσει το 51% του μετοχικού της κεφαλαίου όμως δεν έβαλε χρήματα για την καθημερινότητα της ομάδας. Το μπάτζετ της ομάδας έφτασε στο 1 εκ. ευρώ και σε σχέση με το ποσό αυτό, τα χρήματα που έδωσε αντιστοιχούσαν σ’ ένα μικρό ποσοστό. Παρ’ όλα αυτά εγώ θα του παρέδιδα το πλειοψηφικό πακέτο, γιατί το είχα αποφασίσει από το καλοκαίρι να απεμπλακώ από την ομάδα.

Η ευθύνη για τη μη μεταβίβαση του 51% είναι αποκλειστικά δική του. Γι’ αυτό έχω και τη μαρτυρία του κ. Γρηγορίου, που ήταν ο δικηγόρος του κ. Νταόπουλου. Δεν προσκόμισε ποτέ, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να αποκτήσει ειδική άδεια μετόχου από την ΕΕΑ και να του μεταβιβαστεί το 51%.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο κ. Νταόπουλος ρίχνει λάσπη και λέει ψέματα για τους δικούς του λόγους. Εδώ είμαστε όλοι για να κριθούμε. Εγώ έδειξα για έξι χρόνια ποιος είμαι. Εγώ πήρα μία ομάδα από το “μηδέν” και βρέθηκα απέναντι σε όλους. Τότε ήμουν καλός… Ας περιμένουμε να δούμε τι θα καταφέρει ο κ. Νταόπουλος ο οποίος δεν ξεκινά από “μηδέν” αλλά έχει μία βάση, η ομάδα διαθέτει ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο, σε αντίθεση μ’ αυτό που βρήκα εγώ και με τα συντρίμμια που άφηναν όλοι οι υπόλοιποι»

Ο κ. Τσιμπανάκος θέλησε να αναφερθεί και στην ανακοίνωση των Austrian Boys που τον “φωτογράφιζε”: «Εγώ τις έδωσα τις εξετάσεις μου επί έξι χρόνια. Πήρα μία ομάδα από το πουθενά, ήρθα σε μετωπική σύγκρουση με τον Δήμαρχο Βόλου, χωρίς να έχω κάποιον άλλο λόγο να το κάνω αυτό, αλλά μόνο για την ομάδα. Τότε ήμουν καλός. Στη σύγκρουση ήμουν πάντα μόνος μου, όλοι ήταν κρυμμένοι. Πήρα πρωτάθλημα, παρά τον πόλεμο που δεχόταν αυτή η ομάδα, έσωσα την ομάδα όταν ο κ. Μποτσιβάλης αποχώρησε στη μέση της χρονιάς. Ανεβήκαμε κατηγορία, τερματίσαμε όγδοοι και την επόμενη τέταρτοι και ανεβήκαμε στη Σούπερ Λιγκ 2 με την αναδιάρθρωση. Όταν ο Τσιμπανάκος έβαλε το μετοχικό κεφάλαιο, όταν έβαλε την εγγυητική, ήταν καλός και τώρα είμαι κακός;

Από τον Ολυμπιακό Βόλου φεύγω γεμάτος, γιατί εγώ αγάπησα την ομάδα και την αγαπώ. Είμαι από τους λίγους που υπηρέτησα την ομάδα και σαν ποδοσφαιριστής. Την αγάπησα πραγματικά και μάτωσα και οικονομικά. Κάποιοι άλλοι θα δούμε τώρα τι θα καταφέρουν. Μακάρι να τα καταφέρουν και να την πάνε στη Σούπερ Λιγκ. Είναι άσχημο όμως να είναι αγνώμονες σ’ έναν άνθρωπο που πάλεψε απέναντι σε όλους.

Εγώ με τους οργανωμένους είχα μία καλή σχέση, όμως κάποιος τους επηρέασε να γράψουν αυτές τις ανακοινώσεις. Ήμουν καλός όταν έμπαιναν τσάμπα στο γήπεδο ή όταν σε κάποιους μοίραζα διαρκείας δωρεάν. Ας κοιτάξουν να στηρίξουν την ομάδα τους και ας αφήσουν τον κάθε Τσιμπανάκο. Ο καθένας γράφει την ιστορία του, όπως θα τη γράψουν αυτοί που ανέλαβαν τώρα τον Ολυμπιακό Βόλου».

Πηγή: goalpost.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το