Τοπικά

Απάνθρωπος βασανισμός αδέσποτου σκύλου στην Τσαγκαράδα – Παραδειγματική τιμωρία του δράστη ζητούν οι κάτοικοι

Ο Τουριστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας και όλα τα μέλη του καταγγέλλουν απάνθρωπο περιστατικό βασανισμού αδέσποτου σκύλου, με το  όνομα “Στεφανής”, που σημειώθηκε σε συνοικία του χωριού. Όπως τονίζουν τα μέλη του Συλλόγου, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχθούν τέτοιες κτηνώδεις πρακτικές και καλούν τα αρμόδια όργανα να κινηθούν όπως ορίζει ο νόμος για τον εντοπισμό του δράστη, έτσι ώστε αυτός να βρεθεί και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

“Οι κάτοικοι του χωριού μας είχαν ανέκαθεν αναπτυγμένη φιλοζωική συνείδηση και δράση και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, συλλογικά κι ατομικά, για την ευζωία των αδέσποτων και τον έλεγχο του πληθυσμού τους με επίσημα προγράμματα στειρώσεων. Από μέρους μας θα σταθούμε δίπλα στη στην Φιλοζωική Ανατολικού Πηλίου που έχει αναλάβει την περίπτωση, όπως κάνουμε από θέση αρχής χρόνια τώρα και θα συνδράμουμε στα κτηνιατρικά έξοδα αποκατάστασης του σκύλου κι ευελπιστούμε σε μια πλήρη ανάρρωσή του”, επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό.

“Ας γνωρίζουν όλοι πως σε οποιοδήποτε παρόμοιο περιστατικό βίας αλλά και εγκατάλειψης, καθώς κάθε χρόνο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εγκαταλείπονται στην περιοχή οικόσιτα ζώα στην τύχη τους, θα σταθούμε απέναντι με όποιο τρόπο μας επιτρέπει ο νόμος και καθορίζουν το καταστατικό και οι αρχές μας”, διαμηνύουν τα μέλη του Συλλόγου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το