Τοπικά

Απαλλακτική εισήγηση για τον Κώστα Χαλέβα που είχε κατηγορηθεί για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας

Απαλλακτική ήταν η εισήγηση του Εισαγγελέα Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου στη υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρόεδρο της ΕΚΠΟΛ Κώστα Χαλέβα για παράβαση της εργατικής Νομοθεσίας. Συγκεκριμένα ο κ. Χαλέβας είχε κατηγορηθεί ότι από 6/9/2012 έως 30/10/2013 παρέβη την εργατική νομοθεσία και δεν είχε προχωρήσει στην καταβολή δώρου Πάσχα και δώρου Χριστουγέννων σε συγκεκριμένη οικονομολόγο. Από την ακροαματική διαδικασία όμως απεδείχθη ότι η οικονομολόγος είχε υπογράψει σύμβαση έργου και όχι σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, δεν ολοκλήρωσε το έργο που αφορούσε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας ΝΑ Ευρώπης της ΕΕ (Transnational Cooperation Programme South-East Europe) CLEAR και ως εκ τούτου δεν της οφείλονται δεδουλευμένοι μισθοί και δώρα.
Επιπλέον η ίδια είχε στραφεί κατά της ΕΚΠΟΛ με αγωγή κατά τη διαδικασία των εργατικών διαφορών, η αγωγή της όμως και αυτή απερρίφθη δυνάμει της υπ. αριθ. 1/2017 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου.
Σημειώνεται ότι η ΕΚΠΟΛ είναι εταιρεία κοινωνικής παρέμβασης, πολιτισμού και τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας η οποία υλοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα.
Στην τρέχουσα περίοδο συμμετέχει σε δύο νέα εγκεκριμένα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Erasmus+ για ενήλικους εκπαιδευόμενους με αντικείμενο τη φωτογραφία και τον αθλητισμό, με συμμετοχή των χωρών Γερμανία, Αγγλία, Κύπρο, Τουρκία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Πολωνία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το