Θ Plus

Απαλλαγή από περιττά κιλά των γιορτών

Οι γιορτές τελειώνουν, ο κόσμος το «έριξε» έξω, αλλά η ζυγαριά μάς επαναφέρει στην πραγματικότητα. Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να απαλλαχθούν από τα περιττά κιλά των γιορτών. Ο διαιτολόγος-διατροφολόγος κ. Κωνσταντίνος Λάμπης δίνει συμβουλές για το πώς θα απαλλαγούμε από τα κιλά των γιορτών.

«Για μία ημέρα δεν θα έχουμε πρόβλημα αν φάμε παραπάνω. Σημασία έχει τι τρώμε όλη τη διάρκεια του έτους. Μετά τις γιορτές να μπούμε σε πρόγραμμα καθημερινότητας» ανέφερε ο διαιτολόγος-διατροφολόγος κ. Κωνσταντίνος Λάμπης.
«Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε, πριν καταναλώσουμε κάτι, είναι η προσπάθεια που έχουμε κάνει, όπως η απώλεια βάρους και τι στόχους έχουμε. Αν είναι κάτι που το ζητάμε, ας το απολαύσουμε. Αν θεωρούμε ότι έχουμε κάνει προσπάθεια για να διατηρήσουμε το βάρος μας ή για να χάσουμε κιλά, καλό είναι να το αποφύγουμε» δήλωσε ο κ. Κ. Λάμπης, ενώ πρόσθεσε πως «το μυστικό είναι το μέτρο, καθώς πρέπει να καταναλώνουμε μικρές ποσότητες».
«Αν κάποιος θέλει να καταναλώσει γλυκά κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, καλό είναι να το κάνει σαν ενδιάμεσο γεύμα και όχι ως συνέχεια μετά από ένα πλούσιο γεύμα» επισήμανε ο ίδιος.

Ο κ. Κωνσταντίνος Λάμπης υπογράμμισε ότι πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον δύο φρούτα μέσα στη μέρα ως ενδιάμεσο γεύμα για να περιορίσουμε τα γλυκά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τις γιορτές μπορούμε να «εκμεταλλευτούμε» τα κρέατα που έχουν περισσέψει για να τα συνδυάσουμε με σαλάτα.
«Δύο σαλάτες την ημέρα και δύο φρούτα είναι η βάση για να κάνουμε μία καλή διατροφή. Αν έχει περισσέψει κοτόπουλο ή γαλοπούλα μπορούμε να φτιάξουμε κοτοσαλάτα και να την καταναλώσουμε μεσημέρι και βράδυ» συμπλήρωσε.
Ο κ. Λάμπης σημείωσε ακόμη πως μετά τις γιορτές δεν πρέπει να ακολουθήσουμε την αφαγία. «Πρέπει να μπούμε σε μία λογική ότι από εδώ και πέρα δεν θα τρώμε γλυκά και θα προσέχουμε τι τρώμε. Θέλει στόχο, συνέπεια και προσήλωση. Το πείσμα είναι η λέξη κλειδί».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το