Αθλητισμός

Απαισιόδοξοι στον Ολυμπιακό Βόλου: Δύσκολα θα έχουμε άμεσα πρωτάθλημα στη Φούτμπολ Λιγκ

Τόσο η Φούτμπολ Λιγκ, όπως φυσικά και η Σούπερ Λιγκ 2, συνεχίζουν να βρίσκονται σε στάση αναμονής, από τη στιγμή που δεν υπήρξε ούτε χθες κάποια εξέλιξη, όσον αφορά το πότε και αν θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα.
Στον Ολυμπιακό Βόλου δεν είναι αισιόδοξοι ως προς την άμεση έναρξη του πρωταθλήματος, όμως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο παρά να περιμένουν τις εξελίξεις. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ να τονίζουν πως ο Ολυμπιακός από την πλευρά του μπορεί να τηρήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, αναλαμβάνοντας το κόστος των τεστ.
Ωστόσο, είναι γεγονός πως οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας δεν φαίνεται να είναι σε θέση να ανταποκριθούν οικονομικά στα τεστ Covid-19, όπως προβλέπει το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Γι’ αυτό και δεν βλέπουμε να υπάρχει πίεση από το σύνολο των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ να αρχίσει άμεσα το πρωτάθλημα.
Παρατηρούμε, πως λίγοι παράγοντες ομάδων, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την μη έναρξη της Φούτμπολ Λιγκ. Γνωρίζουν, πως σε μια περίοδο όπου δεν υπάρχει το παραμικρό έσοδο για της ΠΑΕ, η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον ήδη επιβαρυμμένο προϋπολογισμό.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίες οι δηλώσεις του μεγαλομετόχου και προέδρου της ΠΑΕ Αιγάλεω, Άρη Παλτόγλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico», τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως ελάχιστες ομάδες (ανέφερε μεταξύ αυτών τον Ολυμπιακό και τη Νίκη) είναι σε θέση να ανταποκριθούν οικονομικά στις απαιτήσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Οι περισσότερες ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ αδυνατούν, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του, πως δύσκολα θα γίνει πρωτάθλημα φέτος στην τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία. Φάνηκε απαισιόδοξος για τα όσα συμβαίνουν γύρω από την κατηγορία και πρώτιστα την ευθύνη, όπως είπε, φέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Από την άλλη, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης είχε αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι πιθανό να γινόταν παράσταση στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για να δοθούν απαντήσεις στο αίτημα της διοργανώτριας για έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ. Αυτό, ωστόσο, διαψεύστηκε από την Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, πόσω δε μάλλον ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν προχθές Δευτέρα.

Η Σούπερ Λιγκ 2 συνεχίζει να βρίσκεται σε αναμονή απάντησης για το αίτημα έναρξης ομαδικών προπονήσεων, αλλά αν κρίνει κανείς από τις τοποθετήσεις των αρμόδιων φορέων, δεν φαίνεται στον ορίζοντα έναρξη επίσημων αγώνων στα μέσα Δεκεμβρίου. Ο πρόεδρος Λεωνίδας Λεουτσάκος, πάντως, είχε δηλώσει πως εξελίξεις αναμένεται να δρομολογηθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας και μένει να φανεί αν θα επιβεβαιωθεί.
Όσον αφορά τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, δεν έχει γίνει κανένα αίτημα για την έναρξη ομαδικών προπονήσεων, με τις ομάδες επί της ουσίας να περιμένουν πότε θα γίνει άρση του lockdown, μέσα στον Δεκέμβριο, προκειμένου να επιστρέψουν οι ομάδες στις προπονήσεις.

Άλλωστε, για τον μήνα Νοέμβριο όλες οι ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ, μεταξύ αυτών και η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, έχει βάλει τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό σε καθεστώς αναστολής, προκειμένου να πάρουν το προβλεπόμενο βοήθημα από το κράτος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το