Κόσμος

Απαγορεύονται οι τουρίστες σε διάσημη αγορά τροφίμων της Βαρκελώνης

varkeloni

Θα απαγορευτούν οι ορδές των τουριστών στην διάσημη αγορά τροφίμων La Boqueria στη Βαρκελώνη σε μια τελευταία κίνηση για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού στην περίφημη πρωτεύουσα της Καταλονίας.
Μπορεί να θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, αλλά προκειμένου να πέσουν οι τόνοι στις εντάσεις μεταξύ επισκεπτών και ντόπιων, δε θα επιτρέπεται η είσοδος σε ομάδες άνω των 15 ατόμων σε ώρες αιχμής.

Οι μικροπωλητές κατήγγειλαν πολλάκις στους αξιωματούχους της πόλης πως κάθε Παρασκευή και Σάββατο πρωί γινόταν το αδιαχώρητο στην περιοχή κοντά στην Rambla.

Μιλώντας στην Local, η συγγραφέας Sally Davies, δήλωσε: «Ως άτομο που μου αρέσει να επισκέπτομαι την La Boqueria, βρίσκω πραγματικό μπελά αυτές τις τεράστιες ομάδες τουριστών. Δώστε στους τουρίστες έναν χάρτη, δείξτε τους τους πιο ενδιαφέροντες πάγκους και αφήστε τους να ανακαλύψουν μόνοι τους τα μυστικά της αγοράς. Έτσι θα αγοράσουν πράγματα που οι ίδιοι θέλουν, πράγμα που βοηθά την τοπική αγορά.

Τον Σεπτέμβριο, οι κάτοικοι της Βαρκελώνης απηύδησαν με τις ορδές των τουριστών διαμαρτυρόμενοι για τον μαζικό τουρισμό σε ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πόλης.

Περίπου 300 άτομα διοργάνωσαν μια θορυβώδη διαμαρτυρία γύρω από την Sagrada Famiglia, διαδηλώνοντας πως οι τουρίστες έκαναν την ζωή τους δυστυχισμένη.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το