Τοπικά

Απ. Παπαδούλης: Φιάσκο η πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου για το δικαστικό μέγαρο 

Ο κ. Απόστολος Παπαδούλης τόνισε ότι με βάση το συμβόλαιο 6968/2005, το οικόπεδο της οδού Παρασκευοπούλου, που προορίζει ο Δήμαρχος Βόλου για Δικαστικό Μέγαρο, δεν του ανήκει. Ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που το αγόρασε από τον Δήμο Νέας Ιωνίας έναντι 150.000€.
«Δηλαδή ο κ. Μπέος για μία ακόμη φορά, με ξένα λεφτά θέλει να κάνει τον χουβαρντά. Δήμαρχος γίνεσαι όταν σε ψηφίζει ο λαός. Όμως, επειδή φέρεις τον τίτλο του Δημάρχου δεν πάει να πει ότι είσαι αξιόπιστος και κατάλληλος. Τουλάχιστον, ο Α. Μπέος όσες φορές προσπάθησε να δείξει ότι είναι κατάλληλος (ως Δήμαρχος εννοώ και όχι ως ποδοσφαιρικός παράγοντας), μετρήθηκε και βρέθηκε ελ λιποβαρής. Όπου σοβαρό θέμα της πόλης, προηγούνται βαρύγδουπες δηλώσεις, ακολουθούν κόστη σε βάρος της πόλης, στην συνέχεια μοιράζονται …φιλάκια με μπόλικο λαϊκισμό και τέλος μπαίνει η ουρά κάτω από τα σκέλια.

Στην προκειμένη περίπτωση τί να πρωτοσχολιάσεις. Ο Δήμαρχος οργάνωσε πέρυσι σύσκεψη για το Δικαστικό Μέγαρο, και του πιστώθηκε η πρωτοβουλία και η ομοφωνία αλλά ένα χρόνο μετά αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε γίνει τίποτε. Φιάσκο. Ξαναέγινε μία νέα σύσκεψη, προχθές, πάλι με ομοφωνία και προέκυψε το οικόπεδο στην Παρασκευοπούλου. Με την μικρή λεπτομέρεια, ότι ο σχεδιασμός αφορά σε οικόπεδο που δεν ανήκει στον Δ. Βόλου. Έφαγε έναν χρόνο, για να καταλήξει σε ένα ακόμη φιάσκο. Το ακραίο. Πήγε να τα βάλει με τον πρώην πρύτανη, τον Γ. Πετράκο. Ποιος; Ο ελάχιστος και ο ανεπαρκέστατος θέλησε να πάει απέναντι στον πιο πετυχημένο Πρύτανη του Πανεπιστημίου.

Το Δικαστικό Μέγαρο, σε κάθε πόλη του κόσμου, βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, συμβολίζει τις αξίες της λειτουργίας της Δικαιοσύνης και η αρχιτεκτονική του παραπέμπει σε κτίριο με εμβληματικά χαρακτηριστικά. Το να «πετάξεις» το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου στην Παρασκευοπούλου ή στην Νεάπολη, σημαίνει ότι για την Δημοτική Αρχή το θέμα είναι αδιάφορο. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η ευθύνη για την κατασκευή του Μεγάρου ανήκει στο Υπ. Δικαιοσύνης. Σύμφωνοι. Αλλά το πού θα εγκατασταθεί ανήκει στις φιλοδοξίες και τις προοπτικές μιάς σύγχρονης πόλης. Για άλλη μία φορά αποδείχτηκε ότι ο Βόλος έχει φιλοδοξίες … ανύπαρκτες. Η Δημοτική του Αρχή είναι χαμηλότερη των περιστάσεων. Με φωνές, νταϊλίκια, φανφάρες και ρυπαρούς κονδυλοφόρους δεν απαντώνται τα σύγχρονα προβλήματα. Χρειάζεται οργανωτικές ικανότητες, σοβαρή διάθεση για προσφορά σε ένα σύγχρονο όραμα, χρειάζεται αποτελεσματικότητα. Δυστυχώς, όλα βρίσκονται σε τραγική ανεπάρκεια», σημείωσε ο κ. Παπαδούλης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το