Τοπικά

Απ. Παπαδούλης: Ο αγροτικός τομέας πυλώνας της ανάπτυξης

unnamed

Με περιοδεία στον Αλμυρό, ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Μαγνησίας του Ποταμιού κ. Απόστολος Παπαδούλης.

Όπως ήταν φυσικό, στις συζητήσεις που έκανε ο κ. Παπαδούλης στον Αλμυρό, κυριάρχησαν τα αγροτικά θέματα και όπως έλεγε ο υποψήφιος,  το Ποτάμι θέτει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα ως έναν από τους βασικούς πυλώνες της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. «Στόχος μας – σημείωνε ο κ. Παπαδούλης – είναι η προσθήκη αξίας στα προϊόντα με συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως οπωροκηπευτικά, λάδι και κρασί, η αύξηση της ποιοτικής ζωικής παραγωγής και προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.»

Τόνισε ότι οι ενισχύσεις, που πρέπει να συνεχίσει να λαμβάνει ο αγρότης, να δίνονται με τρόπο που θα έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, ενθαρρύνοντας τη συλλογική επιχειρηματικότητα που θα δίνει υπεραξία στο προϊόν σε όλα τα στάδια, από την παραγωγή του και τη μεταποίηση, μέχρι την τοποθέτησή του στην αγορά. Με στόχευση στην ποιότητα και το περιβάλλον.

« Η ανταγωνιστικότητα του τομέα – επεσήμανε ο υποψήφιος βουλευτής – θα επιτευχθεί μόνο μέσα από ισχυρά συλλογικά σχήματα, κλαδικά οργανωμένα, τα οποία θα κάνουν παρέμβαση σε όλα τα στάδια από την παραγωγή μέχρι την τοποθέτηση του τελικού προϊόντος στην αγορά. Αυτό για να γίνει, απαιτεί την θεσμική παρέμβαση του κράτους.

Ταυτόχρονα είναι απαραίτητη η οργάνωση όλων των αγροτών σε ισχυρές κι ευέλικτες Ομάδες Παραγωγών. Ομάδες δομημένες για τη διαχείριση ομοειδών προϊόντων, με ισχυρό management και με στενές και σταθερές σχέσεις με τους φορείς της εφαρμοσμένης αγροτικής έρευνας και της καινοτομίας.Η κρατική “ομπρέλα” πρέπει να επεκταθεί και σε ένα ενιαίο πρόγραμμα προώθησης των Ελληνικών προϊόντων στην αγορά, καθώς τεράστια ποσά δαπανώνται αποσπασματικά με χαμηλά αποτελέσματα.»

Αλλαγή του ρόλου των γεωπόνων

Τόνισε δε ότι ο τομέας της έρευνας, της εκπαίδευσης και της τεχνικής βοήθειας έχουν ειδική μέριμνα στο στρατηγικό μας σχέδιο, ως ενιαία ενότητα αρμονικά διασυνδεδεμένη και σε αυτό θα συμβάλει η επαναλειτουργία της “υπηρεσίας γεωργικών εφαρμογών”, η οποία λειτουργεί ως κόμβος αμφίπλευρης και αδιάλειπτης επικοινωνίας ανάμεσα στον παραγωγό, στη διοίκηση, στην έρευνα και στην εκπαίδευση.

Τέλος ανέφερε σε αγρότες του Αλμυρού ότι είναι ανάγκη να αλλάξει ο ρόλος των γεωπόνων και από ελεγκτές του δημοσίου να γίνουν καθοδηγητές των αγροτικών παραγωγικών φορέων και διαγνώστες των αναγκών που πρέπει να καλύψει η πολιτεία. Από πωλητές αγροεφοδίων να γίνουν τεχνικοί σύμβουλοι των οργανωμένων παραγωγών.

Με την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου, την Παρασκευή το βράδυ, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Μαγνησίας του Ποταμιού κ. Απόστολος Παπαδούλης, συζήτησε με φίλους του και φίλους κινήματος σε ένα μικρό πάρτι, που διοργάνωσε στο καφέ «Παλιό Προξενείο».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το