Ελλάδα

Απ΄ευθείας πτήση από Ρωσία για Αγχίαλο θέλει το Υπουργείο Τουρισμού

Όλοι σχεδόν οι ιθύνοντες του τουρισμού μπορεί να συμφωνούν ότι την φετινή χρονιά είδαμε την πλήρη επαναφορά των Ρώσων τουριστών μετά από μία κρίσιμη πτώση την προηγούμενη διετία, με τους Ρώσους επισκέπτες να ξεπερνούν φέτος τους 900.000 – σύμφωνα με την Ένωση tour operators της Ρωσίας (ATOR).

Στην ιστοσελίδα του ρωσικού οργανισμού ATOR, οι κρατήσεις για ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2017 είναι αυξημένες κατά τρεις (3) φορές σε σχέση με την ίδια εποχή πέρυσι.

Πέρα από τη μεγάλη αγάπη των Ρώσων για την Ελλάδα και την φυσική της ομορφιά, σύμφωνα με στελέχη του ΕΟΤ Μόσχας, οι λόγοι της θεαματικής αύξησης των κρατήσεων από τη ομόδοξη χώρα είναι η ελκυστική συναλλαγματική ισοτιμία του ρουβλιού και η επίλυση χρόνιων προβλημάτων των ελληνικών προξενικών αρχών σχετικά με τις βίζες πολλαπλών εισόδων μακράς διάρκειας. Πρόβλημα που επιλύθηκε κατόπιν κοινών ενεργειών των Υπουργείων Τουρισμού και Εξωτερικών.

Τονίζουν όμως, ότι ο σημαντικότερος λόγος της μεγάλης ανόδου των κρατήσεων για το 2017 είναι ο προγραμματισμός νέων αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας. Πιο συγκεκριμένα μετά από πιέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, για πρώτη φορά δρομολογούνται πτήσεις από περιφερειακές πόλεις της Ρωσίας, όπως η Σαμάρα και το Αικατερίνμπουργκ απευθείας με ελληνικούς προορισμούς (Κρήτη, Ρόδος, κα) ενώ, αυξήθηκαν οι απευθείας συνδέσεις με ελληνικούς προορισμούς των δύο βασικών ρωσικών αεροδρομίων (Μόσχα, Αγ.Πετρούπολη).

Μάλιστα, η  Υπουργός, κυρία Έλενα Κουντουρά, πιέζει μετά την δρομολόγηση της απευθείας πτήσης της Μόσχας και της Αγ.Πετρούπολης με την Καβάλα, το άνοιγμα και νέων προορισμών με απευθείας αεροπορικές συνδέσεις από Ρωσία, όπως η Καλαμάτα, η Αγχίαλος, το Άκτιο, η Άραξος, η Σκύρος κα όλο τον χρόνο λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Για πρώτη χρονιά φέτος παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση (+13-15%) από τη Ρωσία για τις διακοπές των Ρωσικών Χριστουγέννων (10ημερο Ιανουαρίου) σε πιο ηλιόλουστες περιοχές, όπως η Ελλάδα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το