Αθλητισμός

Αντωνίου: Κάναμε συντηρητικό παιχνίδι και διαφυλάξαμε το μηδέν

Ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας του απέναντι στη Νίκη έμεινε ο Σωτήρης Αντωνίου. Αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού Β’ δήλωσε:

«Ήταν ένα παιχνίδι, όπου είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ έμπειρη ομάδα, ίσως την πιο έμπειρη ομάδα της κατηγορίας. Διαθέτει παίκτες που έχουν πρωταγωνιστήσει τα τελευταία χρόνια και έχουν πάρει πρωταθλήματα.

Από την αντίθετη πλευρά εμείς είμαστε μια πολύ νεανική ομάδα. Σ’ αυτόν τον αγώνα χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά τόσοι παίκτες που είναι γεννημένοι το 2003 και το 2004.

Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν ο κατάλληλος για να παιχθεί ποδόσφαιρο και για να μπορείς να ζητήσεις πράγματα ποιότητας. Προερχόμασταν από ένα άσχημο αποτέλεσμα και ένα βαρύ σκορ απέναντι στον ΠΑΟΚ Β’ (σ.σ. 1-4).

Εμάς μας ικανοποιεί όχι τόσο το αποτέλεσμα, όσο η εμφάνιση. Οι ποδοσφαιριστές μου απέδειξαν ότι διαθέτουν ψυχικά αποθέματα και μπορούν να διεκδικήσουν πολλά περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι έχουν δείξει σε μερικά παιχνίδια. Μας λείπει αυτή η ενέργεια.

Νομίζω ότι η ομάδα μου έδειξε ότι ανήκει στις καλές και δυνατές ομάδες της κατηγορίας. Επαναλαμβάνω ότι παίζαμε μ’ έναν αντίπαλο, που μπορεί να έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης του τίτλου, αλλά είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία.

Εμείς κάναμε ένα συντηρητικό παιχνίδι. Θεωρώ ότι διαφυλάξαμε το μηδέν στην άμυνα εύκολα, εκτός από κάποιες στατικές φάσεις αλλά και μερικές πλαγιοκοπήσεις, ιδίως από τη δεξιά πλευρά της Νίκης με τον Κάσσο. Πιστεύω ότι δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα.

Δεν θυμάμαι κάποια μεγάλη ευκαιρία από τη Νίκη, παρότι είχε την κατοχή της μπάλας. Αντιθέτως θα μπορούσα να πω ότι εμείς είχαμε δύο μεγάλες ευκαιρίες, η πρώτη με τον Ταβάρες στο α’ ημίχρονο και η δεύτερη ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Σερπέζη στο β’ μέρος. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να πάρουμε και τους τρεις πόντους.

Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για το σθένος και την αγωνιστικότητα που επέδειξαν. Θεωρώ ότι αυτή η εμφάνιση θα είναι εφαλτήριο για τον δεύτερο γύρο, προκειμένου να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και να βρεθούμε όσο γίνεται ψηλότερα στη βαθμολογία.

Πάνω απ’ όλα θέλουμε να ετοιμάσουμε τα παιδιά σε συνθήκες όπως αυτές της Β’ Εθνικής, ώστε να είναι έτοιμοι για τη μεγάλη ομάδα».

Κληθείς να σχολιάσει την αξία του Μπιλάλ, υπογράμμισε: «Ο Μπιλάλ είναι ποδοσφαιριστής που θεωρείται κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό. Είναι ένας ξένος ποδοσφαιριστής, όπως είναι κι άλλοι στην ηλικία του, οι οποίοι ανήκουν στην ομάδα.

Για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή θα ήθελα να πω ότι είναι ένας διεθνής ποδοσφαιριστής με την εθνική ελπίδων της Αιγύπτου. Κατά τη διάρκεια της σεζόν έχει συμμετάσχει πάρα πολλές φορές στις προπονήσεις της μεγάλης ομάδας. Τα μάτια είναι πάνω σ’ αυτόν, όπως και σε άλλα παιδιά, διότι ο Παναθηναϊκός θέλει να βγάλει νέα παιδιά.

Για παράδειγμα πέρσι έπαιζε στην ομάδα ο Βαγιαννίδης, ο οποίος τώρα είναι βασικός στην ανδρική ομάδα. Έτσι πιστεύουμε και εμείς ότι μπορούμε να στείλουμε στην πρώτη ομάδα δυο-τρία παιδιά, ώστε να γίνει κάτι το οποίο συνέβαινε και παλιότερα στον Παναθηναϊκό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το