Τοπικά

Αντίθετος με το σχέδιο οργανογράμματος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Σύλλογος Εργαζομένων

Την απόσυρση του προτεινόμενου οργανογράμματος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι:
α) Το σχέδιο δεν απεστάλη στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος (ΟΣΥΑΠΕ) παρόλο που οι αλλαγές που περιέχει επηρεάζουν σχεδόν το σύνολο των υπαλλήλων.
β) Η δραματική μείωση των θέσεων ευθύνης θα δημιουργήσει προβλήματα στην διαχείριση του προσωπικού λόγω του πλήθους και λόγω της διασποράς τους στις ΠΕ.
γ) Δεν επιλύει το πρόβλημα της έλλειψης του προσωπικού των ΟΤΑ Β’ βαθμού αλλά δημιουργεί προϋποθέσεις για μετακινήσεις υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων κάνει λόγο για σαρωτικές αλλαγές που επέρχονται τόσο στην διάρθρωση και τις αρμοδιότητες των Υπηρεσιών, όσο και στο οργανόγραμμα και τα περιγράμματα θέσεων: συγχωνεύσεις Γενικών Δ/νσεων, κατάργηση Δ/νσεων στις ΠΕ και πρόβλεψη σύστασης τους μόνον στην έδρα, μετακίνηση κλάδων/ειδικοτήτων από μία Υπηρεσία σε άλλη, κοκ.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του Συλλόγου, τα προτεινόμενα σχέδια αλλάζουν άρδην τον υπηρεσιακό βίο των εργαζομένων, γι’ αυτό ζητεί ενημέρωση σχετικά με τα περιθώρια εξειδίκευσης στην περίπτωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εκφράζοντας φόβους ότι οι αλλαγές θα επέλθουν οριζόντια σε όλες τις Περιφέρειες της Επικράτειας, δίχως να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκες της κάθε Περιφέρειας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογος δηλώνει αντίθετος σε σχεδιαζόμενες αλλαγές του εργασιακού περιβάλλοντος, χωρίς την γνωμοδότηση από πλευράς του που εκφράζει την κυρίαρχη πλειοψηφία των εργαζομένων.
«Εφόσον το προτεινόμενο οργανόγραμμα δεν εξυπηρετεί την κοινωνία ούτε το σύνολο των λειτουργιών των Περιφερειών αιτούμαστε την απόσυρσή του», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το