Τοπικά

Αντίθετοι οι εκπαιδευτικοί στο πρωτόκολλο που προβλέπει κλείσιμο τμήματος αν νοσήσει το 50% συν ένας μαθητής

Την αντίθεσή τους στο υγειονομικό πρωτόκολλο να κλείνει ένα τμήμα, αφού νοσήσει το 50% συν ένας μαθητής, εκφράζουν εκπαιδευτικοί από τη Μαγνησία.
Για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες παραστάσεις διαμαρτυρίας.
Προχθές είχαν παράσταση διαμαρτυρίας οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Διεύθυνση και σήμερα έχει η ΕΛΜΕ στο συγκρότημα Μουρτζούκου.
Ελάχιστα 24ωρα πριν την έναρξη των μαθημάτων και ο προβληματισμός των εκπαιδευτικών για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων όλο και μεγαλώνει. Ο εκπαιδευτικός κόσμος θέλει τη διά ζώσης εκπαίδευση, όμως υπάρχει και ένα «αλλά» ως προς την εφαρμογή των πρωτοκόλλων.
«Θεωρούμε ότι είναι υπερβολικό το ποσοστό του 50% συν ένα μαθητής για να κλείνει λόγω κρουσμάτων ένα τμήμα. Το ποσοστό αυτό θα έπρεπε να είναι μικρότερο. Δεν είμαστε ειδικοί για να πούμε, ποιο θα έπρεπε να είναι αυτό το ποσοστό, αλλά λέμε ότι είναι ανάγκη να μειωθεί, καθώς με 50% δεν μιλάμε για μετάδοση, αλλά για διασπορά» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση της προέδρου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Μαρίας Γιαννουλή που εκφράζοντας την προσωπική της άποψη είπε πως «το ποσοστό του 50% για κρούσματα σε μαθητές ενός τμήματος για να κλείσει, είναι μεγάλο. Έπρεπε να είναι μικρότερο. Άλλωστε, αν κοντεύει να ασθενήσει το 50% συν ένα άτομο των μαθητών ενός τμήματος, το πιο πιθανό είναι οι υπόλοιποι γονείς να μην θελήσουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο ».
Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας πραγματοποιεί σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέματα το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και τα προβλήματα στις τοποθετήσεις – συμπληρώσεις ωραρίου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας με ανακοίνωσή του «καλεί τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ την Πέμπτη 9/9, ώρα 13.30, απαιτώντας το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στις τοποθετήσεις – συμπληρώσεις ωραρίου.
Για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων επισημαίνουμε ότι ακόμα μια χρονιά αρχίζει χωρίς να εφαρμόζονται οι θέσεις μας για το ασφαλές άνοιγμα. Αιτήματα αιχμής αποτελούν η αραίωση τμημάτων, η βελτίωση της καθαριότητας (φέτος μειώθηκαν οι προβλεπόμενες εργατοώρες καθαρισμού), ειδικά μέτρα στις μεταφορές των μαθητών, τα δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς. Η επέκταση του εμβολιασμού μπορεί και πρέπει να προωθηθεί με ενημέρωση και μέτρα πειθούς, με αξιοποίηση ειδικών επιστημόνων».

Τα κενά
Ο κ. Μούσιος ανέφερε πως «τα κενά εκπαιδευτικών αυτή τη στιγμή στη Μαγνησία είναι γύρω στα 55 από τα οποία τα 24 είναι στην παράλληλη στήριξη και τα άλλα στη γενική αγωγή. Μάλιστα υπάρχουν και έξι κενά μειωμένου ωραρίου. Σε σχέση με πέρυσι ο αριθμός των κενών είναι πολύ μικρότερος».
Οι προσλήψεις αναπληρωτών για τη δεύτερη φάση αναμένονται στα τέλη του μηνός.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας απέστειλε χθες τα κενά στο υπουργείο για την κάλυψη των κενών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το