Αθλητισμός

Αντίθετη στο να διακοπεί το πρωτάθλημα η Νίκη

Αντίθετη στην οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ είναι η Νίκη, εκτός και αν διασφαλιστεί με κάποιο τρόπο ότι θα πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οι «κυανόλευκοι» δηλώνουν πρόθυμοι να αγωνιστούν μέσα στα γήπεδα για να διεκδικήσουν ό,τι τους αναλογεί.
Στην τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ με τον πρόεδρο της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ Λεωνίδα Λεουτσάκο μετείχε φυσικά και η Νίκη, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Βασίλη Βενέτη να την εκπροσωπεί.
Το θέμα που επρόκειτο να συζητηθεί ήταν το υγειονομικό πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθηθεί για την έναρξη των προπονήσεων, αλλά οι περισσότερες ομάδες δεν ήθελαν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία μια και επιθυμούν την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και την επικύρωση της υπάρχουσας βαθμολογίας.
Εκείνοι που διαφώνησαν ήταν οι εκπρόσωποι της Νίκης και του Διαγόρα Ρόδου. Τόσο ο Βασίλης Βενέτης για τους «κυανόλευκους» του Βόλου, όσο και ο εκπρόσωπος των Ροδιτών ζήτησαν να βρεθεί μία φόρμουλα για την επανέναρξη των προπονήσεων και φυσικά και του πρωταθλήματος. Πολύ λογικό από τη στιγμή που και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε κοντινή βαθμολογική απόσταση από την 2η θέση του πρωταθλήματος που βάσει της αρχικής προκήρυξης οδηγεί στην παραπάνω κατηγορία.

Η Νίκη είναι αντίθετη στην οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και την άμεση επικύρωση της βαθμολογίας. Όπως τονίζουν οι άνθρωποί της, η «κυανόλευκη» ΠΑΕ θα ήταν σύμφωνη στο να μπει οριστικό τέλος στο φετινό πρωτάθλημα μόνο στην περίπτωση που υπάρξει άμεση τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ η οποία θα διασφαλίζει ότι θα πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση.
Από εκεί και πέρα, στη Νίκη εμφανίζονται πρόθυμοι να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν μέσα στα γήπεδα, εφόσον χρειαστεί. Στην περίπτωση που συνεχιστεί το πρωτάθλημα (κάτι που φαντάζει αρκετά δύσκολο με τα τωρινά δεδομένα), οι «κυανόλευκοι» θα επιδιώξουν να κάνουν το «τρία στα τρία», ώστε να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για την άνοδο.
Θυμίζουμε, ότι η Νίκη είναι στην 5η θέση αυτή τη στιγμή με 37 βαθμούς, καθώς μειονεκτεί στην ισοβαθμία με την Ιεράπετρα. Ένα πόντο παραπάνω έχει ο τρίτος της κατάταξης Διαγόρας, ενώ ο Ιωνικός που κατέχει τη 2η προνομιούχο θέση έχει συγκεντρώσει 40 βαθμούς.

Στις 3/6 συμβούλιο της Ένωσης για την αναδιάρθρωση
Η Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ θα πραγματοποιήσει Δ.Σ. με φυσική παρουσία των νόμιμων εκπροσώπων των ομάδων την ερχόμενη Τετάρτη 3 Ιουνίου, στις 2 το μεσημέρι.
Μέσα στα θέματα είναι και η πρόταση για αναδιάρθρωση πρωταθλημάτων, τροποποίηση της προκήρυξης της Φούτμπολ Λιγκ και συζήτηση για την έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2. Αναλυτικά, τα θέματα ημερήσιας διάταξης:
1) Ενημέρωση για την συνάντηση με ΠΣΑΠ. 2) Ενημέρωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη της υγειονομικής επιτροπής Σούπερ Λιγκ 2. 3) Συζήτηση για ημερομηνία έναρξης της Σούπερ Λιγκ 2. 4) Συζήτηση σχετικά με πρόταση της Φούτμπολ Λιγκ για τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ. 5) Συζήτηση σχετικά με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων (σχετική εισήγηση των ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ). 6) Διάφορα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το