Αθλητισμός

Αντίστροφη μέτρηση στον Ολυμπιακό Βόλου για τη δημιουργία ΠΑΕ

Δρομολογούνται οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό Βόλου και τις προσεχείς μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη η σύγκλιση γενικής συνέλευσης, με αποκλειστικό θέμα τη δημιουργία Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας.
Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, πιθανότατα τη Δευτέρα, θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του συλλόγου για να οριστεί η ημερομηνία της γενικής συνέλευσης, η οποία εκτός απρόοπτου, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου.
Θυμίζουμε, πως την περασμένη Τετάρτη η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ επικύρωσε τις βαθμολογίες της Γ’ Εθνικής, με αποτέλεσμα οι ομάδες που ανέβηκαν στη νέα Φούτμπολ Λιγκ να έχουν μπροστά τους χρονικό περιθώριο ενός μηνός, προκειμένου να «τρέξουν» τις διαδικασίες για να γίνουν ΠΑΕ.
Από τη στιγμή που ξεκαθάρισε το τοπίο και ο Ολυμπιακός θα παίξει οριστικά στη Φούτμπολ Λιγκ (δεν εξέτασε καν η ΕΠΟ το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 από 12 σε 14), οι ιθύνοντες του Ερασιτέχνη οφείλουν να κάνουν τις προβλεπόμενες από το νόμο κινήσεις, προκειμένου να συσταθεί Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία. Σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία, το μετοχικό κεφάλαιο των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ θα είναι 30.000 ευρώ.

Όπως τόνισε πρόσφατα το πρόεδρος του Ολυμπιακού, Νίκος Τσεκούρας, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ έχει έλθει σε επαφή με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, ο οποίος και τον ενημέρωσε ότι αυτός και κάποιοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο της υπό σύστασης ΠΑΕ και ετοιμάζεται να καταθέσει την πρόταση του στη γενική συνέλευση.
Από την πλευρά του ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος σε δηλώσει του υποστήριξε πως υπάρχει ενδιαφέρον από έναν ισχυρό παράγοντα, που ασχολείται με το ποδόσφαιρο και ζει στο εξωτερικό. Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις και η υπόθεση, σύμφωνα με τον κ. Τσιμπανάκο, βρίσκεται σε καλό δρόμο. Υποστήριξε, πως ο ίδιος προσωπικά δεν μπορεί μόνος του να σηκώσει το οικονομικό βάρος της ΠΑΕ, ωστόσο, είναι σε θέση να καλύψει τον μισό προϋπολογισμό.
Είναι γεγονός, πως τα πράγματα αλλάζουν στον Ολυμπιακό, τη στιγμή που η ομάδα γίνεται ΠΑΕ και τα άτομα που θα βρίσκονται στο διοικητικό συμβούλιο, θα πρέπει να έχουν πόθεν έσχες, ενώ θα πρέπει να είναι απόλυτα εντάξει στις υποχρεώσεις τους προς το ΙΚΑ, την εφορία και φυσικά προς το ποδοσφαιρικό τμήμα, για να μπορεί η ομάδα να λειτουργεί. Όπως τόνισε ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος: «Τα άτομα της διοίκησης θα είναι επιφανεί και δεν θα υπάρχουν φαντάσματα. Δεν θα υπάρχει ένας μπροστινός και όλοι οι άλλοι θα κάνουν το έργο από πίσω. Στον Ολυμπιακό θα υπάρχει ένα ισχυρό άτομο στη διοίκηση, που θα έχει τις μετοχές του και πόθεν έσχες».

Στη γενική συνέλευση θα οριστούν τουλάχιστον πέντε μέλη του συλλόγου, τα οποία θα απαρτίζουν την επιτροπή που θα συστήσει την ΠΑΕ. Θα ανοιχθεί ένας λογαριασμός σε τράπεζα και οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο.
Από εκεί και πέρα ο Ερασιτέχνης δεν θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, ωστόσο, όπως ορίζει ο νόμος, θα έχει ένα μέλος στο Δ.Σ. της ΠΑΕ, κατέχοντας το 10% του μετοχικού κεφαλαίου.

Τα μέλη του συλλόγου έχουν προτεραιότητα να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, πως ο Ολυμπιακός είναι μια καθαρή – από χρέη – ομάδα και πιστεύεται πως θα βρεθούν τα άτομα που θα «τρέξουν» τον σύλλογο στο νέο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.
Όπως τόνισε πρόσφατα για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Νίκος Τσεκούρας, η ενημέρωση που έχει η διοίκηση από το νομικό της επιτελείο είναι, πως ο Ολυμπιακός θα παίξει στο νέο πρωτάθλημα, χωρίς οικονομικά βάρη του παρελθόντος. «Αν υπάρξει κάποιο μικρό πρόβλημα είναι αντιμετωπίσιμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.
Την περίοδο 2016-17, χρονιά στην οποία ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, μετά την αποχώρησή του από τη Φούτμπολ Λιγκ μεσούσης της προηγούμενης περιόδου, μέσω της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, μπήκε ειδική παράγραφος στο νόμο ότι, όταν θα επέστρεφε ο σύλλογος στις επαγγελματικές κατηγορίες δεν θα αναβίωναν τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ. Αντίστοιχα, το ίδιο έγινε με Εργοτέλη και Παναχαϊκή. Οι εν λόγω ομάδες έγιναν επαγγελματικές πριν από τον Ολυμπιακό, δίχως να επωμιστούν, ως ΠΑΕ, χρέη του παρελθόντος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το