Αθλητισμός

Αντίστροφη μέτρηση για το πέμπτο Ολυμπιακό μετάλλιο της Ελλάδας

newego_LARGE_t_1101_54753968_type13145

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το πέμπτο Ολυμπιακό μετάλλιο της Ελλάδας από το Ρίο, καθώς σε λίγη ώρα ξεκινάει η κούρσα των μεταλλίων στην κατηγορία 470 ανδρών.

Οι Παναγιώτης Μαντής και Παύλος Καγιαλής έχουν ήδη εξασφαλίσει μια θέση στο βάθρο και στον τελικό θα κριθεί μόνο η τελική τους κατάταξη.
Το ελληνικό πλήρωμα, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην 8η, την 9η και τη 10η ιστιοδρομία, που πραγματοποιήθηκαν χθες, θα είναι σίγουρα στο βάθρο. Με τους μόλις 6 βαθμούς ποινής που συγκέντρωσε στις τρεις τελευταίες ιστιοδρομίες, προσπέρασε τους Αυστραλούς Μπέλτσερ/Ράιαν και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ενώ απέχει 29 βαθμούς ποινής από τους Αμερικανούς Χιουζ/ΜακΝέι που είναι 4οι, διαφορά η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί.

 
Στον αγώνα μεταλλίων συμμετέχουν τα 10 πρώτα πληρώματα της κατάταξης και οι βαθμοί ποινής διπλασιάζονται, ενώ τη συγκεκριμένη κούρσα δεν μπορεί να την «πετάξει» κανένα πλήρωμα. Αυτήν τη στιγμή, στην πρώτη θέση είναι οι Κροάτες Μάρενιτς/Φάντελα με 27 βαθμούς ποινής, ενώ οι Μάντης/Καγιαλής είναι 11 βαθμούς πίσω, με 38. Στην τρίτη θέση είναι οι Αυστραλοί Μπέλτσερ/Ράιαν με 40 βαθμούς.

 
Για να πάρει το ελληνικό πλήρωμα το χρυσό μετάλλιο, θα πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον έξι θέσεις μπροστά από τους Κροάτες και μία θέση μπροστά από τους Αυστραλούς. Το αργυρό μετάλλιο εξασφαλίζεται για τα ελληνικά χρώματα αν οι Αυστραλοί μείνουν πίσω από τους Μάντη/Καγιαλή.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα βρεθούν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το