Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για άσκηση δίωξης σε γνωστό ηθοποιό

Αντιμέτωπος με την άσκηση δίωξης είναι πολύ πιθανό να βρεθεί γνωστός ηθοποιός μετά το πέρας της έρευνας σε βάρος του από τον εισαγγελέα. Ο ηθοποιός κατέθεσε το υπόμνημα των εξηγήσεων του πριν τις γιορτές του Πάσχα, μετά από τις καταγγελίες στο πρόσωπο του από τρεις γυναίκες, καταγγελίες για τις οποίες αν προκύψουν ενδείξεις, διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.
Σε θετική περίπτωση ο ηθοποιός θα κληθεί να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή. Ειδικότερα, ο ηθοποιός έχει καταγγελθεί για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Υπόμνημα
Ο κατηγορούμενος επέλεξε όπως είχε δικαίωμα να μην εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα αλλά υπέβαλλε υπόμνημα μέσω του συνηγόρου του.
Στο πολυσέλιδο υπόμνημά του φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν αρνείται εντελώς τα περιστατικά ή εάν περιγράφει ότι υπήρξε συναίνεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει προτείνει την εξέταση μάρτυρα, στενής του συνεργάτιδας, τα τελευταία 2 χρόνια. Η συγκεκριμένη μάρτυρας φέρεται να περιέγραψε στον εισαγγελέα τη σχέση της με τον κωμικό ηθοποιό, τον χαρακτήρα του και τις επαγγελματικές του σχέσεις.

Οι καταγγελίες
Ο ηθοποιός καταγγέλλεται για μια υπόθεση βιασμού το 2008, ενώ οι άλλες δύο αφορούν σε απόπειρες βιασμού, που φέρονται ότι έγιναν το 2010 και το 2014.

Η μία από τις δύο καταγγέλλουσες φέρεται ότι πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο Ήβη προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Τότε, όπως λέει την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.

Η άλλη καταγγελία αφορά συνάντηση στο θέατρο Μουσούρη. Ο ηθοποιός της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε -κατά τα καταγγελλόμενα- να την βιάσει, ενώ -όπως περιέγραψε εκείνη- την απείλησε ότι θα της καταστρέψει την καριέρα.

Η άλλη περίπτωση απόπειρας βιασμού έγινε από μία γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού πήρε άσχημη τροπή. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά τη συνάντηση , αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το