Τοπικά

Αντιρατσιστική εκδήλωση στο πρώην Πολυκλαδικό από μαθητές και καθηγητές

Ενδιαφέρουσα διασχολική εκδήλωση κατά του ρατσισμού πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, όπου συστεγάζονται το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο.
Η εκδήλωση διανθίστηκε από θεατρικά δρώμενα που παρακολούθησαν οι μαθητές, ενώ μετά βγήκαν στον αύλειο χώρο και φούσκωσαν πορτοκαλί μπαλόνια και μαύρα γράφοντας παράλληλα συνθήματα κατά του ρατσισμού. Συγχρόνως προχώρησαν και σε εικαστική παρέμβαση.
Ήταν μια ξεχωριστή πρωτοβουλία που διοργανώθηκε από τα τρία σχολεία με στόχο να φανεί η ενότητα των μαθητών και η αρνητική τους στάση για τις προκαταλήψεις και τη μη αποδοχή της διαφορετικότητας.


Άλλωστε στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα συνυπάρχουν μαθητές από διαφορετικούς τύπους λυκείων, αλλά και με ειδικές ανάγκες, οπότε η συνύπαρξη αποκτά έναν άλλο χαρακτήρα.
Υπεύθυνες για τη γιορτή ήταν οι καθηγήτριες κ.κ. Γιώτα Θεολογίδου από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο και Κατερίνα Κολοκοτρώνη από το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.
«Είμαστε υπεύθυνοι ο ένας για τον άλλον. Αν είσαι υπεύθυνος για κάποιον δεν τον ενοχλείς» ήταν ένα από τα κεντρικά μηνύματα της εκδήλωσης.
Η καθηγήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ. Κατερίνα Κολοκοτρώνη ανέφερε πως τρία σχολεία ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο και το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας φώναξαν δυνατά «όχι στον ρατσισμό» απ’ όπου κι αν προέρχεται. «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», πολύ περισσότερο σε μία σχολική κοινότητα με μεγάλο αριθμό μαθητών.


Η εκδήλωση άρχισε με ένα θεατρικό χάπενινγκ από μαθητές των δύο πρώτων σχολείων που έλαβε χώρα όμως και στα τρία σχολεία (παίχτηκε δηλ. τρεις φορές) και αμέσως μετά όλοι οι μαθητές κατευθύνθηκαν στο προαύλιο του σχολείου όπου έγινε εικαστική παρέμβαση σε τοίχο. Δόθηκαν μπαλόνια πορτοκαλί και κάποια μαύρα, τα οποία τοποθετήθηκαν διάσπαρτα στην επιφάνεια του τοίχου που ήταν κατάλληλα διαμορφωμένη. Τα παιδιά παράλληλα από κάτω έγραψαν συνθήματα κατά του ρατσισμού με μαρκαδόρους που τους δόθηκαν. Στο τέλος ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου κ. Γιάνναρος σήκωσε, με τη βοήθεια μπαλονιών ηλίου, αντιρατσιστικό μήνυμα.


Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το