Τοπικά

Αντιπυρική ζώνη ζητούν περίοικοι της Γορίτσας

Επανέρχονται οι περίοικοι της Γορίτσας στο αίτημά τους τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, το κλάδεμα και την αποψίλωση των πεύκων που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους.
Το θέμα είχε αναδείξει η «Θ» και ενώ πέρασε περίπου ενάμισι μήνας και παρά τις δεσμεύσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Α. Μαλαματίνη για την επίλυση του ζητήματος οι περίοικοι υποστηρίζουν ότι τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Η κατάσταση στη γειτονιά των οδών Πεύκων και Ησιόνης είναι αρκετά επικίνδυνη, καθώς οι κάτοικοι τονίζουν πως υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις ζωές και τις περιουσίες τους.

Το πευκοδάσος έχει φτάσει πλέον μέχρι τα όρια των ιδιοκτησιών τους, ενώ συχνά τα κλαδιά των δέντρων φτάνουν και αγγίζουν τους τοίχους των κατοικιών τους. Οι περίοικοι έχουν προχωρήσει και στη συλλογή υπογραφών ζητώντας με αυτό τον τρόπο να υπάρξει διευθέτηση το ζητήματος. Οι πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές που προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στη χώρα μας αποδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη αντιπυρικών ζωνών, ιδιαίτερα σε μια οικιστική περιοχή, στην οποία η δυνατότητα επέμβασης αεροσκάφους πυρόσβεσης, λόγω των συνθηκών, δεν είναι εφικτή. Όπως υποστήριξε κάτοικος της περιοχής «όταν θα εμφανιστεί ο κίνδυνος τότε όλοι θα ενεργοποιηθούν, όμως τότε θα είναι πλέον δώρο άδωρο». Τέλος οι περίοικοι πραγματοποιούν εκ νέου έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές για την επίλυση του ζητήματος ελπίζοντας ότι κατανοούν τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το