ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Βρέθηκε νεκρός 52χρονος στα Τρίκαλα

Τοπικά

Για μια Θεσσαλία αλλιώς

Άρθρα

Τοπικά

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου

Πρόσκληση σε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που οργανώνονται από συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς απευθύνουν μεταξύ άλλων, συνδικαλιστικά σωματεία, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά με ανακοινώσεις και όλοι οι φορείς. Στον Βόλο το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου.
Όπως επισημαίνουν, η χώρα μας δεν πρέπει να συμμετέχει στην ανθρωποσφαγή. «Δεν επιτρέπουμε η χώρα μας να γίνει ορμητήριο των φονιάδων των λαών, το Αιγαίο να μετατραπεί ξανά σε υγρό τάφο προσφύγων διωγμένων από τους πολέμους. Καλούμε το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας να μην πέσει στην παγίδα του εφησυχασμού και της επανάπαυσης, που σκόπιμα καλλιεργούν κυβέρνηση και αστικά κόμματα. Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βομβαρδισμούς στη Συρία, γιατί εκτός των άλλων φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τεράστιες. Συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκει την Ελλάδα σε αυτούς τους επικίνδυνους ανταγωνισμούς, για λογαριασμό μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που διεκδικούν μερίδιο από τη λεία» τονίζουν οι Σύλλογοι.
Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας καταδικάζει τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία ενάντια στη Συρία και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον συριακό λαό. «Οι ανταγωνισμοί ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων, που κλιμακώνονται επικίνδυνα με επίκεντρο τη Συρία, κάνουν ακόμα πιο έντονη τη μυρωδιά από μπαρούτι, που είναι έτοιμο να εκραγεί και πάλι».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το