Τοπικά

Αντιπολεμικό – αντιμπεριαλιστικό αφιέρωμα στη Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου

Η Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας προσπαθώντας να συμβάλει στη συγκρότηση αντιπολεμικού- αντικυβερνητικού κινήματος διοργανώνει μέσα στο Δεκέμβρη αντιπολεμικό – αντιμπεριαλιστικό αφιέρωμα. Το αφιέρωμα ξεκινάει με την προβολή της ταινίας “Οι παρτιζάνοι των Αθηνών” το Σάββατο 08/12 στις 21:30. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται σε πτυχές του μεγάλου αντιφασιστικού αγώνα ενάντια στη ναζιστική Κατοχή, μέσα από προσωπικές μαρτυρίες αγωνιστών της αντίστασης. Δημιουργοί της είναι οι Ξενοφώντας Βαρδαρός και Γιάννης Ξύδας.

Το πρόγραμμα του αφιερώματος συνεχίζεται με την προβολή της ταινίας “Foxtrot” την Τετάρτη 12/12 στις 21:30. Η ταινία αναφέρεται στο διαρκή πόλεμο που διεξάγει το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ εναντίων του Παλαιστινιακού λαού και της κοινωνικές προεκτάσεις που αυτός έχει. Δημιουργός της ταινίας είναι ο Σάμουελ Μαόζ.
Τη Δευτέρα 17/12 στις 21:30 θα γίνει προβολή του επεισοδίου “Men against fire” της σειράς “Black mirror”. Μια στρατιωτική ιστορία σε ένα μεταπολεμικό μέλλον, που εμπνεύστηκε από την σκέψη των επιθέσεων με drones και πως η τεχνολογία αλλάζει το ύφος του πολέμου. Με αφορμή την παραπάνω προβολή θα ακολουθήσει την Τετάρτη 19/12 στις 19:30 εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: “Black mirror και σύγχρονες μορφές πολέμου”. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Γιάννης Ευσταθίου, νομικός και μέλος της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης. Όλες οι δράσεις που περιλαμβάνει το αφιέρωμα θα λάβουν χώρα στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας στην οδό Μεταμορφώσεως 19.

Σε ανακοίνωσή της η Λέσχη Εργαζομένων αναφέρει:

“Η πολεμική προετοιμασία κλιμακώνεται στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Οι εθνικισμοί και οι ενδοκαπιτακλιστικοί ανταγωνισμοί απειλούν να σύρουν τους λαούς σε νέες αιματοχυσίες για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των πολυεθνικών ομίλων. Η ελληνική αστική τάξη και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την όλο και βαθύτερη ένταξη στα πολεμικά δόγματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, υιοθετεί μια όλο και επιθετικότερη ατζέντα, η οποία κλιμακώνει τον πόλεμο εναντίων των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας εντός των συνόρων και υποσκάπτει συνολικά την ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων.

Οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί των αστικών τάξεων της περιοχής πρέπει να μπλοκαριστούν, από ένα εργατικό λαϊκό κίνημα που θα παλεύει τόσο για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων μέσω της ανάσχεση του σφετερισμού του πλούτου από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, όσο και για το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής. Η ανάγκη για την ενδυνάμωση και συγκρότηση ενός αντιπολεμικού, αντικυβερνητικού κινήματος που θα παλεύει ενάντια στους εθνικισμούς με εργατικό διεθνιστικό περιεχόμενο και θα συγκρούεται με τις στρατηγικές επιλογές της ελληνικής αστικής τάξης είναι πιο αναγκαία από ποτέ.
Στο πλαίσιο αυτό το τελευταίο διάστημα έχουν παρθεί μια σειρά ελπιδοφόρων κινηματικών πρωτοβουλιών (αντιπολεμική διαδήλωση στο Στεφανοβίκειο). Στόχος μας είναι το επόμενο διάστημα να κλιμακωθούν οι αντιπολεμικές δράσεις συνολικά στην περιοχή της Θεσσαλίας, η οποία αποτελεί ένα ιδιότυπο κέντρο εξόρμησης ή μια εκτεταμένη στρατιωτική βάση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ (Λάρισα, Στεφανοβίκειο κτλ)”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το