Τοπικά

Αντιπολεμική συνέλευση στη Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας

Σε αντιπολεμική συνέλευση με σκοπό τον σχεδιασμό αντιπολεμικών πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων καλεί η Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στις 7:30 το βράδυ.

Σε ανακοίνωσή της η Λέσχη Εργαζομένων αναφέρει:

“Ο σχεδιασμός για τη δημιουργία νέων και την επέκταση των υφιστάμενων βάσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένου και εκείνων σε Λάρισα και Στεφανοβίκειο, συνιστά επιλογή κλιμάκωσης των πολεμικών σχεδιασμών. Τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που συγκρούονται στην περιοχή μας και η τροφοδότηση των εθνικισμών μέσω της πρόσδεσης στον ένα ή στον άλλο αντιμαχόμενο καπιταλιστικό πόλο αποτελούν μια διαρκή απειλή για την ειρήνη και το μέλλον των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική αστική τάξη και οι επιδιώξεις της, καθώς και ο πολιτικός της εκφραστής, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιχειρούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη στρατιωτική και οικονομική ανακατανομή στην περιοχή. Αποτέλεσμα αυτής της τάσης είναι τόσο η σκληρή αντιλαϊκή πολιτική εντός συνόρων, όσο και η τυχοδιωκτική επέκταση των οικονομικών συμφερόντων στο εξωτερικό (Βαλκάνια, Μεσόγειο κτλ) η οποία θα “φλερτάρει” διαρκώς με πολεμικές συγκρούσεις και “θερμά επεισόδια”. Οι διαρκείς πόλεμοι και οι νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η στρατιωτική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, η εντεινόμενη πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους, το πλέγμα άμυνας και ασφάλειας που περιχαρακώνει πλέον κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα.
Η Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις μαχώμενες κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες της πόλης και σε κάθε αγωνιστή, για το σχεδιασμό αντιπολεμικών – αντιμπεριαλιστικών πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων. Για να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις ενάντια στον πόλεμο που ήδη διεξάγεται σε πολλά σημεία του πλανήτη και στη γειτονιά μας, κι απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο. Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξει πιο πολύ παρά ποτέ η κουβέντα για ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα, που δεν θα συνδιαλέγεται με τους κρατικούς μηχανισμούς, ενάντια σε κάθε ιμπεριαλισμό και εθνικισμό”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΟΕΒΕΜ: Συνεχίζεται η διαμαρτυρία κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου

Για αδιαλλαξία απέναντι στις πιέσεις των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων που αντιδρούν στο νέο φορολογικό…

4 Δεκεμβρίου 2023

«Αγάπη μου, φοράω την πασμίνα σου» – Το σκάνδαλο που έχει ταρακουνήσει την ισπανική κοινή γνώμη – Είχε δεσμό η βασίλισσα Λετίθια με τον πρώην κουνιάδο της;

Ότι είχε σχέση με τη βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας ισχυρίζεται ο πρώην κουνιάδος της, Jaime…

4 Δεκεμβρίου 2023

Αχ. Μπέος “Αύριο κατατίθεται η μελέτη για την Κουκουράβα”

Αύριο, θα κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο η μελέτη του δήμου Βόλου για την Κουκουράβα, όπως…

4 Δεκεμβρίου 2023

Ολοκληρώθηκε το τετραήμερο εκδηλώσεων για την παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τετραήμερο εκδηλώσεων και δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με…

4 Δεκεμβρίου 2023

Παρίσι: Ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση ο 26χρονος Γαλλοϊρανός

Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι, που στοίχισε τη ζωή σε έναν Γερμανοφιλιππινέζο τουρίστα το…

4 Δεκεμβρίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκίνηση στο ΑΠΘ – Έδωσαν τιμητικά το πτυχίο της Αρχιτεκτονικής στις αδικοχαμένες φοιτήτριες

Το πτυχίο Αρχιτεκτονικής στην Ελπίδα Χούπα και στην Εριέττα Μόλχου, οι οποίες έχασαν τη ζωή…

4 Δεκεμβρίου 2023