Τοπικά

Αντιπολεμική συγκέντρωση και αυτοκινητοπορεία στο Στεφανοβίκειο από τις Επιτροπές Ειρήνης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική συγκέντρωση και αυτοκινητοπορεία στο Στεφανοβίκειο και στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, από τις Επιτροπές Ειρήνης Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Οι Επιτροπές Ειρήνης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς πολιτικούς και στρατιωτικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, καθώς και στη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτούς.

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν:

“Με την κινητοποίηση μας απαιτούμε να σταματήσει η μετατροπή και της περιοχής που ζούμε σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση και σε επικίνδυνο στόχο – μαγνήτη επιθέσεων σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής του δυνάμεων του ΝΑΤΟ με τους ανταγωνιστές τους.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον Παλαιστινιακό λαό. Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό των δολοφονικών επιθέσεων, που γίνονται με τις πλάτες των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, και της ισραηλινής κατοχής. Απαιτούμε εδώ και τώρα η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, με βάση την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015 και να απεμπλακεί η Ελλάδα από όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν σε μεγάλους κινδύνους τον λαό και τη χώρα μας.
Η μεγαλύτερη πράξη αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης και στους άλλους λαούς είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή της χώρας και ενάντια στις συμμαχίες για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Παλεύουμε για:

Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Να καταργηθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις.
Να κλείσει η βάση της Σούδας και να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
Να σταματήσει η ΝΑΤΟική άσκηση “Defender Europe” που σημαδεύουν άλλους λαούς.
Να σταματήσει η επίθεση του κατοχικού ισραηλινού στρατού και η δολοφονία του λαού και των παιδιών της Παλαιστίνης.
Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς.
Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το