Τοπικά

Αντιπερισπασμό προετοιμάζει ο Α. Μπέος – Προτίθεται να χαρίσει και οφειλές για άρδευση δύο ετών

IMG_20150310_122644

Σε μια κίνηση “διάσπασης” του μετώπου των αντιδράσεων, ο Α. Μπέος προτίθεται να χαρίσει τις οφειλές δύο χρόνων στους καταναλωτές του νερού άρδευσης εφόσον αυτό ισχύει νομικά. Επίσης, η δημοτική αρχή προετοιμάζει για αύριο δική της κινητοποίηση απέναντι σε όσους αντιδρούν για τον κανονισμό άρδευσης.

“Μην εκπλαγείτε αν δείτε αύριο οι πολλοί να είναι εκεί, στη ΔΕΥΑΜΒ, και να είναι μαζί μας. Σήμερα ήλθαν πάνω από 15 άτομα εδώ. Να δούμε τι θα υπερισχύσει. Το δίκιο ή το άδικο… Εγώ σήμερα ως δήμαρχος που με επέλεξε η Βολιώτισσα και ο Βολιώτης μπαίνω μπροστά να τελειώσει η αλητεία”, δήλωσε ο Α. Μπέος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.
Με αφορμή τη μεγάλη κινητοποίηση που διοργανώνεται για αύριο έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, χαρακτήρισε τενεκέδες όσους αντιδρούν και είπε πως το επιχείρημα να “περάσει” η άρδευση στον δήμο και συγκεκριμένα στη διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης, είναι ακόμη μια φτηνή δικαιολογία, για να μην πληρώσουν το νερό.
“Ναι, υπάρχει Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης μ’ έναν υπάλληλο. Αυτό είναι το οργανόγραμμα του Δήμου Βόλου, με όλες τις παθογένειες. Πάμε να κλείσουμε μια πόρτα και ανοίγουν πενήντα. Υπάρχει τέτοιος τομέας μ’ ένα υπάλληλο, ο οποίος είναι προϊστάμενος στον εαυτό του. Γελοιότητες. Πώς να γίνει λοιπόν η διαχείριση από αυτό το Τμήμα…Το συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ θα αποφασίσει και η δημοτική αρχή που την επέλεξε το 54% του κόσμου. Κάποιοι τοπικοί πρόεδροι όπως αυτός του Αγίου Λαυρεντίου ζήτησε να προχωρήσει η υπόθεση με τον Κανονισμό…. Όσοι αντιδρούν να το κάνουν με επιχειρήματα, έστω και αν πρόκειται για μέλη της δικής μας παράταξης”, είπε και απαξίωσε τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μακρινίτσας κ. Μυλωνά, που ανήκει στην παράταξή του. Τον χαρακτήρισε λαϊκιστή και ανεπίδεκτο μαθήσεως. Επίσης επιτέθηκε στον πρόεδρο των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ κ. Κουτσιφέλη.
“Σήμερα ήλθε κόσμος απο Πορταριά και Μακρινίτσα στο γραφείο μου και μας είπε να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του κανονισμού, ενώ κατήγγειλαν συγκεκριμένα ονόματα ότι έχουν κατασκευάσει δεξαμενές και πουλάνε το νερό της άρδευσης…Την Τετάρτη στις 12:30 θα ανέβω να τα δω από κοντά…”, κατήγγειλε ο Α. Μπέος.
Ο δήμαρχος ρωτήθηκε από τη “Θ” και την “e-thessalia.gr” , με αφορμή καταγγελίες που έκανε σε βάρος διαμαρτυρομένων πολιτών για παραβατικές συμπεριφορές, εάν φοβάται μήπως κατηγορηθεί για “φακέλωμα” των πολιτών, που ανεξαιρέτως της κοινωνικής τους στάσης, έχουν δικαίωμα στη διαμαρτυρία.
“Δεν φακελώνω πολίτες. Οι χαρακτηρισμοί είναι αληθινοί. Αφού έκλεβε πορτοφόλια, είναι πορτοφολάκιας. Συνήγορος πορτοφολάκια είστε κ. Τασσοπούλου; Είμαι υπεύθυνος γι αυτά που λεω. Σε όποιον δεν αρέσει ας μου κάνει μήνυση. Στην φωτο που σας δείχνω ένας σημαντικός αριθμός είναι όπως τους περιέγραψα. Όχι όλοι, αλλά κάποιοι”.
Ο Α. Μπέος είπε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το νερό άρδευσης στον ενιαίο δήμο Βόλου δεν είναι περισσότεροι από 100.
“Από αυτούς οι 70 θέλουν κεντρική διαχείριση του νερού.
Αντιδρούν 15-20 που έχουν συμφέροντα. Μπορεί να είναι αυτοί υπεράνω των 150.000 Βολιωτών”, αναρωτήθηκε και ανακοίνωσε ότι το βράδυ συγκαλείται η παράταξη για να επικυρώσει την απόφασή του.
“Την τιμολογιακή πολιτική μετά από εισηγήσεις υπηρεσιών θα τον αποφασίσει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή εγώ. Πρότασή μου είναι οι οφειλές του παρελθόντος για άρδευση, αν γίνεται να μην εισπραχθούν. Πως να γυρίσεις 2 ή 3 χρόνια πίσω και να ζητάς χρήματα… Και ειδικά όταν δεν έχεις εικόνα πόσα στρέμματα έχουν. Είναι σημαντικό πρόβλημα. Από κει και πέρα, τέρμα οι τζάμπα μάγκες. Και η τιμολογιακή πολιτική δεν θα είναι αυτή που ισχύει από το 1930”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το