Τοπικά

Αντιπαράθεση για τη στέγαση του Κέντρου Κοινότητας – Ψάχνουν ακίνητο στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Πεδίο αντιπαράθεσης αποτελεί στον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου το θέμα της στέγασης του Κέντρου Κοινότητας, καθώς η Δημοτική Αρχή προτείνει την εκμίσθωση ακινήτου, ενώ οι μειοψηφίες ζήτησαν να εξεταστεί η περίπτωση εξεύρεσης χώρου σε δημοτικό ακίνητο. Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εξουσιοδοτηθεί η Οικονομική Επιτροπή να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου εντός της έδρας του Δήμου, εμβαδού μέχρι 100 τ.μ. και με μηνιαίο μίσθωμα μέχρι 400 ευρώ.

Ενημερώνοντας σχετικά με το θέμα ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ζαγοράς Απ. Κοντογιώργος ανέφερε ότι «η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα, έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις για προσλήψεις και εντός των ημερών θα βγουν και τα αποτελέσματα. Χρειαζόμαστε χώρο για τη στέγαση του Κέντρου Κοινότητας. Πρέπει να εξουσιοδοτήσουμε την Οικονομική Επιτροπή προκειμένου να προχωρήσει στις περαιτέρω ενέργειες για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου, ο οποίος θα είναι στην έδρα του Δήμου, μέχρι 100 τ.μ. και με τιμή μέχρι 400 ευρώ τον μήνα. Έχουμε ήδη πάρει χρήματα για ενοίκια και μισθοδοσία».
Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Απ. Κατσιφός χαρακτήρισε «θετική την εξέλιξη ένταξης στο πρόγραμμα» και ζήτησε ενημέρωση κατά πόσο έχουν όλα γίνει σωστά ώστε να μην προκύψει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Βασ. Δημοτικός Τσαπράζης ρώτησε αν υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης δημοτικών κτιρίων και πρότεινε να γίνει διερεύνηση για εξεύρεση δημοτικού χώρου και συγκεκριμένα την οικία Μώρου.
Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου Κων. Βασταρδής Κωνσταντίνος, πρότεινε να χρησιμοποιηθεί ένα από τα ήδη παραχωρηθέντα δημοτικά κτίρια.
Τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του αντιδημάρχου κ. Κοντογιώργου.

Αδυναμία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για σύνταξη φακέλων
Αντιπαράθεση υπήρξε και για το θέμα της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για την προετοιμασία και σύνταξη φακέλων για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης σε προσκλήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης 2020-2023», καθώς το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου δηλώνει αδυναμία να το κάνει με ιδία μέσα.
Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαρία Σαμαρά καταψήφισε την εισήγηση και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο Δήμος μας έχει τέσσερις Ειδικούς Συμβούλους και την Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου (ΕΑΠ) και επομένως θεωρώ ότι δεν υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης με ιδία μέσα. Μπορεί ο Δήμος μας με τα στελέχη του και τους συνεργάτες του να εκτελέσουν την εργασία. Οι συνεργάτες μας είναι άξιοι».
Ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μουρεσίου Κων. Βασταρδής ανέφερε ότι «τα χρήματα που θα δαπανηθούν για τη συγκεκριμένη υπηρεσία επιστρέφονται στον Δήμο από το πρόγραμμα, μόλις ενταχθεί το κάθε έργο. Δεν υπάρχει καμιά επιβάρυνση. Αν χαθεί το έργο θα είναι υπεύθυνη η αντιπολίτευση», ενώ ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ζαγοράς Απ. Κοντογιώργος Απόστολος, τόνισε πως «και η ΕΑΠ χρειάζεται πληρωμή για τη συγκεκριμένη εργασία. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου μη χαθεί το έργο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το