Κόσμος

Αντιμέτωπη με σκάνδαλο διαφθοράς η Γερμανίδα υπ. Αμυνας – 200 εκατ. για εξωτερικούς συμβούλους σε 2 χρόνια

Στο στόχαστρο για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και νεποτισμό είναι η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Το Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο διαπίστωσε ότι το υπουργείο δαπάνησε περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ, σε μόλις δύο χρόνια, για υπηρεσίες εξωτερικών συμβούλων, παραβιάζοντας τους κανόνες ανάθεσης, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Επιπλέον, το Ελεγκτικό Συνέδριο προσάπτει στο υπουργείο Αμυνας νοίκιασε για 36.000 ευρώ τον μήνα πολυτελές ακίνητο στο Βερολίνο, για την υπηρεσία αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων, χωρίς να λάβει υπόψη φθηνότερες επιλογές.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατέθεσε για πάνω από τέσσερις ώρες στην κοινοβουλευτική επιτροπή αμυντικών ζητημάτων, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει όσα μέλη προέρχονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Αν συνεχίσει έτσι το υπουργείο δεν αποκλείεται να συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο αριστερός βουλευτής Tομπίας Πφλίγκερ κάνοντας μάλιστα λόγο για «κόπρο του Αυγεία».
Η απόφαση για το αν θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή αναμένεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, στις 10 Δεκεμβρίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το