Τοπικά

Αντικαθιστά 1.000 φωτιστικά σώματα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 

Σε διαγωνισμό για την αντικατάσταση 800-1.000 φωτιστικών σωμάτων σε διάφορους χώρους που υπάρχει μεγάλη κατανάλωση ενέργειας, καθώς και στην προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού θα προχωρήσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσα από διαγωνισμό που θα προκηρύξει. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου αγγίζει ακόμη και τα 250.000 ευρώ και τα χρήματα προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής πρύτανης κ. Βασίλης Μπουρδάκης επισήμανε πως «το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προχωρεί στην προκήρυξη διαγωνισμού για την αναβάθμιση του εργαστηριακού εξοπλισμού, την αντικατάσταση των τηλεφωνικών κέντρων σε ορισμένα κτίρια μέσω της εισαγωγής των ψηφιακών τηλεφώνων, αλλά και στην αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων. Ειδικότερα θέλουμε να αλλάξουμε τα φωτιστικά σώματα σε σημεία των πανεπιστημιακών κτιρίων τα οποία δίνουν συνεχώς φωτισμό, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Τέτοια σημεία είναι κεντρικοί διάδρομοι, εργαστηριακοί χώροι, αλλά και αίθουσες διδασκαλίας στις οποίες γίνονται μαθήματα σχεδόν όλη την ημέρα. Στόχος μας είναι να βάλουμε τις λάμπες led που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση κόστους σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη απόδοση στην ενέργεια. Ακόμη άλλοι χώροι που θέλουμε να παρέμβουμε, είναι και στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου, όπου υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία των λαμπτήρων».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρύτανη το Πανεπιστήμιο καταβάλλει κάθε χρόνο στη ΔΕΗ πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Και, όπως πρόσθεσε ο κ. Μπουρδάκης, η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων είναι η πρώτη φάση μιας γενικότερης προσπάθειας για τοποθέτηση νέου φωτισμού που θα είναι πιο οικονομικός.

Στο μεταξύ η Σχολή Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ανακοίνωσή της ενημερώνει την έναρξη των προγραμμάτων «Διοίκηση Μονάδων Υγείας», «Marketing Μικρών Μονάδων Υγείας» και «Οικονομική και Διοικητική Υποστήριξη Μικρών Μονάδων Υγείας». Τα προγράμματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καλύψουν τις ανάγκες των επαγγελματιών της υγείας (Ιατρών, Φαρμακοποιών, Νοσηλευτών), διαρκούν ένα μήνα και διεξάγονται εξ’ αποστάσεως μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εγγραφές έως 27/10/2017, έναρξη 01/11/2017. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας learning.uth.gr και στο τηλ:2421006366.

Αξιολόγηση στην Κτηνιατρική

Επίσης από διεθνή οργανισμό του ευρύτερου επιστημονικού κλάδου θα αξιολογηθεί σε λίγες ημέρες η Κτηνιατρική στην Καρδίτσα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το