Τοπικά

Αντικαταστάθηκε κεντρική πόρτα 60 ετών στο Παγκύπριο Διδακτήριο 

Μετά από 60 χρόνια αντικαταστάθηκε η μεγάλη πόρτα στον αύλειο χώρο που υπάρχει στο Παγκύπριο Διδακτήριο και τοποθετήθηκε μια καινούρια πόρτα μετά από προσφορά γονέα μαθητή του 1ου Γυμνασίου Βόλου.

Στην πόρτα υπάρχει και θυροτηλέφωνο που ανοίγει με ηλεκτρικό τρόπο και έχει απευθείας σύνδεση με τα δύο σχολεία, 1ο ΓΕΛ και Γυμνάσιο Βόλου, αλλά και το Φυλάκιο.
Τις τελευταίες δύο ημέρες πραγματοποιήθηκαν εργασίες αντικατάσταση της πόρτας που τοποθετήθηκε εκεί πριν περίπου 60 χρόνια, αλλά λόγω της σκουριάς και των άλλων φθορών ήταν αναγκαία η αντικατάστασή της.

Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιάννης Καραφέρης τόνισε πως «η πόρτα αυτή, αν μπορούσε να μιλήσει, θα έγραφε πολλές σελίδες ιστορίας. Συνδέθηκε με την εξέλιξη του Παγκύπριου Διδακτηρίου, καθώς τοποθετήθηκε εκεί πριν περίπου 60 χρόνια. Αλλά από το πέρασμα των χρόνων είχε πολλές φθορές και έπρεπε να αντικατασταθεί. Σε συνεργασία με το 1ο ΓΕΛ Βόλου αποφασίσαμε την αντικατάστασή της. Έτσι μια καινούρια πόρτα τοποθετήθηκε που είναι προσφορά από γονέα του 1ου Γυμνασίου Βόλου, τον επαγγελματία στον χώρο των μεταλλικών κατασκευών κ. Βασίλη Εμμανουήλ, ο οποίος είχε την ευγενική διάθεση να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση. Μάλιστα ο ίδιος γονέας έχει βοηθήσει και σε άλλες περιπτώσεις το σχολείο. Παράλληλα και η αντιδημαρχία τεχνικών υπηρεσιών απέστειλε προσωπικό που έκανε εργασίες στο δάπεδο, ώστε να τοποθετηθεί η πόρτα. Επίσης να επισημάνουμε πως δύο τοίχοι που βρίσκονται δίπλα στην πόρτα έχουν βαφτεί από μαθητές σε συνεργασία με τον καθηγητή καλλιτεχνικών κ. Δημήτρη Αιβαλιώτη».
Ο κ. Καραφέρης ανέφερε πως το Παγκύπριο Διδακτήριο είναι το πρώτο στην πόλη και πολλές μνήμες κυρίως από κινητοποιήσεις των μαθητών συνοδεύουν αυτή την παλιά πόρτα που αντικαταστάθηκε.

Εκεί πολλοί μαθητές σε περιόδους καταλήψεων έχουν βάλει λουκέτα, καδρόνια, ακόμη και βαρέλια.
Από την πλευρά του ο επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των μεταλλικών κατασκευών κ. Βασίλης Εμμανουήλ ανέφερε πως «όπου και όπως μπορεί ο καθένας μας είναι καλό να προσφέρουμε για το κοινωνικό σύνολο και προσωπικά αυτό έκανα για το σχολείο με πολλή αγάπη και μεράκι για να βοηθήσουμε».
Πάντως στο σχολείο θα συνεχιστούν οι εργασίες για την αναβάθμιση του αύλειου χώρου. Έτσι αυτή την περίοδο δημιουργείται όμορφος κήπος από καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το