Τοπικά

Αντιφασιστική συγκέντρωση αύριο στην πλατεία Ελευθερίας

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 7:00μμ, στην πλατεία Ελευθερίας, οργανώσεις και κομματικοί φορείς της Μαγνησίας. Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους:

Καθώς η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στην τελική ευθεία, θα ήταν σφάλμα να υποθέσει κανείς ότι το αστικό κράτος και η ταξική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητοι θεσμοί και ότι η καταδίκη των ηγετικών στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης είναι σίγουρη με βάση τα αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη.

Ούτε πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός ότι ξεμπερδέψαμε με τους φασίστες επειδή δεν μπήκαν στη Βουλή κι επειδή αλληλοκατηγορούνται ανοιχτά. Η κρίση του συστήματος δημιουργεί τις συνθήκες που τρέφουν το φασισμό και το αστικό κράτος τους έχει ανάγκη ως εφεδρεία απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Την ίδια ώρα υπάρχουν ανακατατάξεις στον εθνικιστικό και ακροδεξιό πολιτικό χώρο: στελέχη όπωςο Λαγός αποχώρησαν από τη Χ.Α. δηλώνοντας ότι ο «αγώνας θα συνεχιστεί» και προαναγγέλλοντας νέα φασιστικά μορφώματα, το ακροδεξιό-ρατσιστικό κόμμα του Βελόπουλου μπήκε στη Βουλή, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί την ακροδεξιά ατζέντα του «νόμου και της τάξης» εισβάλλοντας σε καταλήψεις διαμονής προσφύγων, δημιουργώντας κλίμα αστυνομοκρατίας στα Εξάρχεια, καταργώντας το άσυλο κοκ. Ενδεικτική του κλίματος ήταν η ρατσιστική δήλωση του αντιπρόεδρου της ένωσης αστυνομικών που δημόσια χαρακτήρισε του πρόσφυγες ως σκουπίδια!

Ο αγώνας κατά των φασιστών πρέπει να συνδυάζεται με την πάλη ενάντια στον εθνικισμό και τον πόλεμο. Η όξυνση των εθνικισμών (Μακεδονικό, Ελληνοτουρκικά) και ο ανελέητος ανταγωνισμός για την εκμετάλλευση ενεργειακών πηγών στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου (Κυπριακή ΑΟΖ) πρέπει να θέσει σε άμεση ετοιμότητα ολόκληρο το εργατικό κίνημα.

Σε ότι αφορά τη δίκη το μαζικό κίνημα δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο στην αστική δικαιοσύνη να ρίξει στα μαλακά στην ηγεσία της ΧΑ. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, του ΣαχζάτΛουκμάν, του ΠετρίτΖίλφε, των αναρίθμητων επιθέσεων στη μετανάστες και αντιφασίστες πρέπει να μπουν βαθιά στη φυλακή!

Καλούμε τη νεολαία και τους εργαζόμενους του Βόλου σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 18 Σεπτμεβρίου.

Η δεύτερη συγκέντρωση και πορεία θα γίνει από τον Θόλο του Π.Θ., επίσης στις 7 το απόγευμα όπως αναφέρει το athens.indymedia.org.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΑΑΚ, ΕΕΚ, ΚΕΕΡΦΑ, ΝΑΡ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, αγωνιστές/στριες

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το