Τοπικά

Αντιφασιστική πορεία στον Βόλο για την επέτειο δολοφονίας του Π. Φύσσα

Αντιφασιστική πορεία διοργανώνεται στον Βόλο, σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Η πορεία πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 7 ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας ενάντια στη Χρυσή Αυγή, «Δεν είναι αθώοι».
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, «στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από εκείνο το βράδυ, που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, δολοφονημένος από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Νίκαιας. Στις 7 Οκτώβρη μετά από 5,5 χρόνια ολοκληρώνεται η δίκη της ΧΑ με την ανακοίνωση της απόφασης από την έδρα. Το αντιφασιστικό κίνημα θα βρεθεί δυναμικά στον δρόμο και στο Κερατσίνι και στο Εφετείο. Στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα και της οικογένειας του Παύλου, στη μνήμη του Σαχζάντ Λουκμάν και για όλους τους ανθρώπους, που έχασαν τη ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τους ναζί.
Απαιτούμε την καταδίκη της ηγεσίας της ΧΑ και του αρχηγού της Μιχαλολιάκου. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία και τάγματα εφόδου, που υπακούν σε άνωθεν εντολές. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια απόφαση, που θα ρίχνει την ηγεσία «στα μαλακά», θα «δικαιώσει» τους ναζί, θα τους επανανομιμοποιήσει πολιτικά και θα τους επιτρέψει την επιστροφή τους στο προσκήνιο με τα 8 εκατομμύρια από την κρατική χρηματοδότηση στην τσέπη.
Στις 18 Σεπτέμβρη στέλνουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα. Οι ναζί στη φυλακή».

Το ΜέΡΑ25 Μαγνησίας
Το ΜέΡΑ25 Μαγνησίας, στο πλαίσιο της πλατειάς πανελλαδικής καμπάνιας «Δεν είναι αθώοι» η οποία καλεί αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και όλη τη χώρα, συμμετέχει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 μμ, στην πλατεία Αγίου Νικολάου. 

Η πορεία πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 7 ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου στις 7/10, και την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, να πλημμυρίσουν οι δρόμοι φωνές και τα συνθήματα μας να ακουστούν σε κάθε πλατεία της χώρας.
Συμμετέχουμε και καλούμε κάθε αντιφασίστ(ρι)α να δώσει το πιο δυναμικό παρόν. Να βάλουμε τέλος στις πρακτικές τους τώρα, και πάντα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το