Τοπικά

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια στο Βόλο με μικρά παρατράγουδα

 

DSC00018 (1)

Φθορές σε δύο καταστήματα αγοραπωλησίας χρυσού, προκάλεσαν άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου που συμμετείχαν στο ένα από τα δύο συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Βόλο, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Έριξαν και κροτίδες και καπνογόνα στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Σπυρίδη την ώρα που η σημαντική σε συμμετοχή πολιτών πορεία, διέσχιζε την οδό Δημητριάδος με κατεύθυνση την πλατεία Πανεπιστημίου.

IMG_1336

Το συγκεκριμένο συλλαλητήριο είχαν οργανώσει η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, το ΕΑΑΚ, το ΕΕΚ, τη Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγίου Νεκταρίου, το ΚΕΕΡΦΑ, τη νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΞΕΚΙΝΗΜΑ – Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση και το ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Στην πορεία συμμετείχαν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλεξ. Μεϊκόπουλος αλλά και ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας Δρόμοι Συνεργασίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς και πλήθος κόσμου. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας γύρω στις 7 το απόγευμα διέσχισε την Ιωλκού, Ιάσονος και επιστρέφοντας από την οδό Δημητριάδος κατέληξε στην πλατεία Πανεπιστημίου γύρω στις 8:30 όπου πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση.

Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ στις 8μ.μ. στην παραλία του Βόλου κι εκεί ακολούθησε μουσική εκδήλωση. Όπως τονίστηκε από τον κεντρικό ομιλητή, «το φασισμό και το ναζισμό μόνο το εργατικό, το λαϊκό κίνημα μπορεί να τον αντιμετωπίσει. Και αυτό θα κάνουμε! Είμαστε εδώ για να μην ξεχαστεί και να μην νοθευτεί μια μεγάλη αλήθεια, αυτή που λέει το σύνθημά μας: Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! Είναι σάρκα από τη σαπισμένη σάρκα του καπιταλισμού». Παράλληλα άσκησαν κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και  ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να βαφτίζεται ο καθένας «αντιφασίστας» για να ξεπλύνει τις αμαρτίες του στο εργατικό κίνημα, το ότι είναι απεργοσπάστης, το ότι στηρίζει και ψηφίζει τις πιο βάρβαρες εξελίξεις στο σωματείο του, στην Ομοσπονδία του και αλλού. Και η λεγόμενη αντιφασιστική κίνηση στο Βόλο, που έχει φτιάξει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνει όλα τα παραπάνω».

Τέλος απεύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 1 Νοέμβρη.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το