Τοπικά

Αντιεμβολιαστής στη Θεσσαλονίκη κόλλησε κορωνοϊό για το πιστοποιητικό, όμως πέθανε η μάνα του – Φέρεται να συμβουλευόταν τον Βολιώτη παθολόγο

Μεσήλικας αντιεμβολιαστής δεν τηρούσε εσκεμμένα τα μέτρα για να κολλήσει κορωνοϊό και να πάρει πιστοποιητικό, αλλά τον μετέδωσε στη μητέρα του η οποία κατέληξε στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία που φέρνει στο φως η Voria.gr, ο αντιεμβολιαστής γιος φέρεται να συμβουλευόταν τον Βολιώτη γιατρό- παθολόγο καθ’ όλη τη διάρκεια της νόσησής του.

Ο συγκεκριμένος φέρεται να του έλεγε ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον κορωνοϊό και όχι οι ανεμβολίαστοι, καθώς οι πρώτοι έχουν μεγάλο ιικό φορτίο, και τον απέτρεψε από το να επισκεφθεί τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του αντιεμβολιαστή το νοσοκομείο, ακόμα και όταν αντιμετώπιζαν έντονη δύσπνοια και χρειάζονταν οξυγόνο.

Ο γιατρός από τον Βόλο φέρεται να τους συμβούλεψε να έχουν μηχάνημα παροχής οξυγόνου στο σπίτι, αλλά να μην επισκεφθούν το νοσοκομείο, ακόμα και όταν ο κορεσμός έπεσε κάτω από 90.

Η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όταν ο κορεσμός του οξυγόνου της έπεσε στο 75, και διαγνώστηκε με οξεία πνευμονία.

Δυστυχώς, λίγες μέρες αργότερα η ηλικιωμένη κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού, ενώ ο γιος της συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τους πνεύμονές του, με αποτέλεσμα να χρειάζεται οξυγόνο σε καθημερινή βάση.

Το περιστατικό έρχεται στη δημοσιότητα μετά από καταγγελία συγγενικού μέλους στη Voria.gr. Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας δεδηλωμένος αντιεμβολιαστής μεσήλικας άνδρας στη Θεσσαλονίκη θέλησε να λάβει πιστοποιητικό νόσησης, ώστε να μη χρειαστεί να κάνει το εμβόλιο, και εσκεμμένα δεν τηρούσε πιστά τα μέτρα καταπολέμησης της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Ως εκ τούτου, ο άνδρας κόλλησε κορωνοϊό πριν από περίπου έναν μήνα και εν αγνοία του μετέδωσε τον ιό στη μερικώς εμβολιασμένη ηλικιωμένη μητέρα του. Σημειώνεται ότι ο άνδρας πίστευε ότι ο νέος κορωνοϊός είναι μία απλή γρίπη.

Σύμφωνα με την καταγγελία στη Voria.gr, η ηλικιωμένη γυναίκα είχε καθυστερήσει τον εμβολιασμό της, καθώς φοβόταν για τις επιπλοκές και είχε επηρεαστεί από τις διφορούμενες απόψεις του περίγυρού της.

Η ηλικιωμένη γυναίκα επέλεξε να εμβολιαστεί μετά την επιβολή περιορισμών στην είσοδο σε κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους, καθώς και μετά την προτροπή του οικογενειακού της κύκλου.

Η γυναίκα είχε προλάβει να κάνει μόνον την πρώτη δόση του εμβολίου και στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με τον γιο της, ο οποίος είχε μολυνθεί με τον κορωνοϊό αλλά δεν το γνώριζε ακόμα, χωρίς να φορούν μάσκα.

Ο αντιεμβολιαστής γιος της ηλικιωμένης παρουσίασε συμπτώματα μετά τη συνάντηση με τη μητέρα του, ενώ η ηλικιωμένη εμφάνισε συμπτώματα της λοίμωξης Covid-19 λίγες ημέρες αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αντιεμβολιαστής γιος αρνείται μέχρι και σήμερα ότι κόλλησε εκείνος τη μητέρα του. Αντιθέτως υποστηρίζει ότι η μητέρα του, ούσα μερικώς εμβολιασμένη, ήταν αυτή που τον κόλλησε. Παραμένει, δε, αντίθετος στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου παρήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με βάση τα δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων για τον εν λόγω παθολόγο γιατρό, μετά τις καταγγελίες του συζύγου της θανούσας.

Τα διερευνώμενα αδικήματα αφορούν στη θανατηφόρα έκθεση για τη σύζυγο του καταγγέλλοντα, που άφησε την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χαλκίδας, την έκθεση από την οποία προκύπτει βαριά σωματική βλάβη για τον ίδιο τον καταγγέλλοντα, που φέρεται να νοσηλεύτηκε επί 20 ημέρες περίπου και αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα υγείας, την έκθεση σε απλή μορφή κατά συρροή για άλλους ασθενείς, που τους παρακολουθούσε και οι οποίοι κατέφυγαν στο Νοσοκομείο με επιδεινωμένη την υγεία τους, καθώς είχαν ακολουθήσει τη θεραπεία που τους είχε χορηγήσει, την αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος από γιατρό τελούντα σε νόμιμη αναστολή, γιατί δεν έχει εμβολιαστεί.

Ακόμη θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση με τις επανειλημμένες αναρτήσεις μέσω του διαδικτύου, καθώς ο καταγγελλόμενος γιατρός συμμετείχε σε πάνελ, όπου παρουσίαζε τη συγκεκριμένη θεραπευτική του αγωγή, καθώς και το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή κατ’ εξακολούθηση, για όσα κατά καιρούς έχει αναφέρει σε φόρα όπου συμμετείχε.

Επισημαίνεται ότι το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης είναι κακούργημα, θα διερευνηθεί αν έχει τελεστεί κατά συρροή και εφόσον καταδικαστεί γι’ αυτό, κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης από 5 μέχρι 10 έτη.

Τα υπόλοιπα διερευνώμενα αδικήματα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ αυτό της αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος προβλέπει ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή.

Μάλιστα ο εν λόγω γιατρός φέρεται να έχει αναρτήσει έξω από την πόρτα του ιατρείου του επιγραφή, όπου αναγράφεται πως έχει νοσήσει από κορωνοϊό και το λειτουργεί νόμιμα και θα διερευνηθεί αν παραπλανά κατ’ αυτόν τον τρόπο τους ασθενείς.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το