Τοπικά

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ στην τοποθέτηση iso box έξω από το κτίριο του Βόλου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΙΚΑ αντιδρά στην τοποθέτηση iso box έξω από το κτίριο για να γίνεται λήψη δειγμάτων σε ύποπτα η επιβεβαιωμένα κρούσματα από κορωνοϊό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση της διεύθυνσης της 5ης ΥΠΕ, να εγκαταστήσει κοντέινερ για τη διεξαγωγή των τεστ εντός της κοινής εισόδου στην αυλή του κτιρίου και ακριβώς δίπλα στην είσοδο στο οποίο στεγάζονται οι Διοικητικές Υπηρεσίες του φορέα.

«Μέχρι χτες τα εν λόγω τεστ διεξάγονταν εντός του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της 5ης ΥΠΕ, με είσοδο από την πλευρά του σταθμού του ΟΣΕ, χωρίς να δημιουργείται κανένα θέμα συγχρωτισμού των συμπολιτών μας που προσέρχονταν για αυτή την εξέταση (και οι οποίοι ενδεχομένως νοσούν), με εκείνους οι οποίοι προσέρχονται στη δική μας συναλλαγή περίπου 150 τον αριθμό ημερησίως, καθώς και με τους 90 και πλέον συναδέλφους μας κατά τη διάρκεια της προσέλευσης ή της αποχώρησης μας από την Υπηρεσία, καθώς και την ώρα που εξερχόμενοι του κτιρίου εξυπηρετούμε τους δικούς συναλλασσόμενους», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Η υγειονομική μονάδα του κτιρίου διαθέτει σύμφωνα με τους εργαζόμενους τρεις εισόδους, οι οποίες μπορούν να εξυπηρετήσουν του προσερχόμενους σε αυτήν, καθώς και πάρα πολλά τετραγωνικά κτηρίου τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στεγάσουν τη συγκεκριμένη ανάγκη, όπως γινόταν άλλωστε μέχρι σήμερα.
«Μας είναι αδιανόητο να κατανοήσουμε γιατί πάρθηκε από την 5η ΥΠΕ η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει, καθώς και αγανάκτηση στους εργαζόμενους οι οποίοι εν μέσω πανδημίας και για εντελώς ακατανόητους λόγους αναγκάζονται να συγχρωτιστούν ακόμα και με πιθανούς ασθενείς οι οποίοι θα προσέρχονται για εξέταση.

«Καλούμε τόσο τη διοίκηση του ΕΦΚΑ να παρέμβει άμεσα, ώστε να επιλυθεί το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Υπηρεσία μας, αλλά και φυσικά την 5η ΥΠΕ να αναλογιστεί την τεράστια ευθύνη που φέρει για την προστασία της δημόσιας υγείας και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αναθεωρώντας άμεσα τη συγκεκριμένη απόφαση της. Πρόκειται πρώτιστα για θέμα Δημόσιας Υγείας, διότι η συνέχιση αυτής της κατάστασης δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τόσο των συναδέλφων, όσο και των συναλλασσόμενων μας, γνωστοποιώντας παράλληλα προς όλους τους αρμοδίους ότι οι συνάδελφοι δεν θα παραμείνουν άπραγοι εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το